Migrenele, durerile de dinţi, astmul bronşic, miopia şi cataracta sunt doar câteva dintre afecţiunile care se pot ameliora prin acupunctură.
Cum decurge tratamentul
Zonele cu probleme sunt înţepate cu ace sterilizate. Specialiştii introduc acele în piele fie câţiva milimetri, fie un centimetru, în funcţie de zona vizată. „În mod normal, înţepătura nu este dureroasă şi nu se produc sângerări, dacă punctul este ales corect. Foarte rar apar senzaţii neplăcute”, spune Ciprian Popescu, specialist în acupunctură.
Uneori acele se răsucesc rapid între degete după înţepătură, alteori sunt legate de un generator electric care produce o stimulare printr-un curent de slab amperaj.
Durata şedinţelor este de 20-25 de minute
O şedinţă de acupunctură durează între 20 şi 25 de minute. „Numărul de şedinţe variază în funcţie de boală sau tulburare: uneori au loc mai puţin de zece şedinţe, alteori tratamentul se întinde, cu tot cu pauze, pe câteva luni”, spune Ciprian Popescu.
În general, terapia este continuată şi după dispariţia simptomelor. Uneori simptomele se agravează după primele şedinţe. Această primă reacţie, numită şi agravare iniţială, dovedeşte că exista o problemă. Dacă după trei-cinci şedinţe nu apare nicio modificare, înseamnă că organismul vostru nu răspunde la această terapie.
O formă specială, auriculoterapia, tratează exclusiv punctele sensibile de pe pavilionul urechii. O altă tehnică creată în Germania (electroacupunctura după Voll) înlocuieşte acele cu un aparat electric care emite ministimuli electrici, eficienţi în tratarea anumitor disfuncţii.
Unii specialişti în acupunctură folosesc ocazional şi laserul de intensitate medie, care nici nu taie, nici nu arde, însă are suficientă energie pentru a stimula şi calma punctele dureroase.
Acupunctura nu trebuie practicată în timpul menstruaţiei.
La ce foloseşte această terapie
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…