Din cuprinsul articolului
Diabet
Alături de setea excesivă și urinarea frecventă, oboseala este adesea unul dintre primele și cele mai persistente simptome ale diabetului.
Corpul tău se luptă să gestioneze cantitatea de glucoză din sânge și asta poate duce la epuizare severă, spune Sukol.
Depresie clinică
Depresia este o tulburare a creierului care poate duce la o stare de spirit scăzută și o oboseală paralizantă.
„Biologia depresiei nu este bine înțeleasă, așa că este greu de spus exact ce cauzează oboseala”, spune Sukol.
Dar ea spune că oboseala asociată cu depresia poate îngreuna oamenii să-și părăsească casele sau să își găsească energia chiar și pentru sarcinile zilnice simple.
cTristețea, pierderea poftei de mâncare și problemele de concentrare sunt toate simptome asociate.
Endocardita
„Aceasta este o infecție sau o inflamație a inimii”, spune Sukol.
Infecția sau inflamația provine de la bacteriile din sânge care se atașează de mucoasa interioară a inimii, potrivit unui studiu din publicația Circulation. Persoanele care au leziuni cardiace existente sau care au valve cardiace artificiale sunt cele mai expuse riscului.
Febra și frisoanele sunt, de asemenea, simptome comune. Tratamentul include terapia antimicrobiană, precum și intervenția chirurgicală în unele cazuri.
Apnee de somn
Datorită căilor respiratorii înguste sau blocate, această tulburare se manifestă ca respirație superficială sau pauze prelungite în respirație în timpul somnului, potrivit National Institutes of Health. Aceste pauze pot dura până la un minut și tind să se rezolve prin pufnit sau tuse.
Deși afecțiunea nu pune viața în pericol, toate acele întreruperi ale respirației îți perturbă somnul, ceea ce te face să te simți obosit în timpul zilei.
Sforăitul puternic este un simptom înrudit. Dar este într-adevăr ceva ce numai un coleg de pat te-ar putea ajuta să identifici.