Din cuprinsul articolului
Într-o lume antrenantă, în care suntem expuși în permanență la stimuli externi ce pun presiune pe sistemul nervos, ne confruntăm cu ceea ce numim: stresul. Zilnic, aproape toată lumea lucrează contratimp, încearcă să rezvole situațiile de ieri, se încearcă o îmbunătățire a calității vieții.
Simptomele cele mai frecvente sunt: starea de neliniște, nervozitatea constantă, predispoziția spre boli respiratorii superioare, infecții ale pielii, insomnii, căderea părului, lipsa apetitului sau creșterea poftei de mâncare pe fond nervos, indigestie etc.
De cele mai multe ori, aceasta apare atunci când suntem apostrofați sau ni se aduce o reclamație la cunoștintă. Starea de stres este legată cu starea de agresivitate. În momentul în care nu reușim să ne controlăm stările nervoase, ajungem să ne confruntăm cu anxietate, stări de frică, depresie, iar toate acestea duc în cele din urmă la slăbirea sistemului imunitar. Presiunea constantă a stresului duce la procesul de îmbătrânire precoce.
Zgomotele din mediul înconjurător sunt inevitabile. Din păcate, sunt inevitabile chiar și pe timpul nopții, perturbând astfel un somn ce ar trebui să fie odihnitor. Fie că vorbim de trafic, gălăcia făcută de vecini, șantierele în lucru – toate contribuie la o slabă calitate a somnului. În aceste condiții, lupta cu stresul devine din ce în ce mai grea.
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…