Din cuprinsul articolului
Afecțiunea tăcută, caracterizată de degradarea progresivă a nervului optic, nu provoacă simptome specifice și poate duce chiar la orbire. Lipsa manifestărilor o face una dintre cele mai periculoase boli.
Este vorba despre glaucom, o boală care cuprinde, de fapt, mai multe probleme oculare ce produc alterarea nervului optic. În lipsa depistării timpurii și a tratamentului corespunzător, afecțiunea poate duce la pierderea completă a vederii.
Din nefericire, multe persoane nu știu că suferă de glaucom deoarece acesta nu provoacă simptome în majoritatea cazurilor sau, de asemenea, persoanele afectate află mult prea târziu. Orbirea cauzată de glaucom este ireversibilă.
De aceea, consultul oftalmologic complet, efectuat periodice, este esențial pentru a detecta orice pericol în timp util.
Deși specialiștii nu au descoperit o cauză concretă care duce la dezvoltarea afecțiunii, se pare că glaucomul poate fi declanșat de presiunea intraoculară crescută, potrivit Regina Maria.
Factori de risc:
După cum am menționat mai susș glaucomul este o afecțiune foarte periculoasă deoarece nu provoacă simptome specifice, în majoritatea cazurilor. Cu atât mai mult, atunci când simtomele apar, boala poate să fie deja într-un stadiu avansat, iar riscul de a pierde complet vederea este crescut.
Glaucomul are o evoluție lentă și afectează mai întâi vederea periferică. În timp, persoaneel care suferă de glaucom nu observă o degradare semnificativă a vederii deoarece aceasta se întâmplă într-un timp îndelungat.
Totuși, există situații în care glaucomul are o evoluție rapidă, iar simptomele pot fi observate mai ușor. Iată care sunt simptomele comune ale bolii:
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…