Afecțiune rară a pielii! Debut fulminant, cu erupție cutanată și prurit puternic, uneori se impune spitalizarea

Boala lui Grover este o afecțiune rară a pielii. Afecțiunea este numită și dermatoza acantholitică tranzitorie și se manifestă printr-o erupție care apare pe spate și pe piept. De regulă, mâncărimea puternică este asociată cu erupția cutanată. Tratament este prescris de medicul dermatolog și trebuie urmat, uneori pacientul se va interna în spital.

Datele statistice arată că boală este mai des întâlnită în rândul bărbaților decât la femei. Debutul este brusc și se pare că apare mai des iarna decât vara. Astăzi nu se știu cu exactitate cauzele care duc la declanșarea bolii. Însă, s-a observat că simptomele bolii se agravează atunci când persoana stă mult timp în căldură, la soare.

Medicii spun că există două forme de boală: acută și cronică. În forma acută, simptomele rămân pe piele cel puțin o lună de zile, iar în forma cronică de la câteva luni la 2-3 ani.

Erupția apare de regulă, pe piept, spate sau gât, dar poate apărea și pe membre. În unele cazuri, zonele afectate sunt caracterizate de peeling, iar erupțiile sunt acoperite cu cruste dense datorită traumelor permanente. Printre factorii declanșatori ai bolii Grover regăsim: soarele, expunerea la substanțe toxice.

Diagnosticul este stabilit de medicul specialist dermatolog în urma investigațiile necesare, inclusiv a biopsiei. Important este și stabilirea diagnosticului prin diagnosticul diferențiat, deoarece simptomele bolii Grover sunt comune și altor maladii. Mai exact, seamănă cu urticaria, cu mușcăturile de insecte, cu dermatomicoza.

Tratamentul este stabilit de medicul specialist dermatolog și ține cont de severitatea bolii. Astfel, este posibil ca pacientul să primească tratament cu creme sau unguente, dar poate primi și antibiotic pentru stoparea proceselor infecțioase. De asemenea, bolnavului i se vor prescrie și vitamine. Se vor administra și antiseptie cu rolul de a preveni supurația.

Uneori, mai ales în cazurile severe pacientul va trebui internat scopul fiind acela al evitării complicațiilor. Din păcate, fiind o boală cronică, chiar dacă pentru momentul episodul acut a trecut, există mereu riscul de recidivă.

Recent Posts

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

13 minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

43 de minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

o oră ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

2 ore ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

Citeste si: