Boală foarte dureroasă care poate provoca pierderea vederii. Un simptom care nu trebuie ignorat niciodată!

Există multe patologii care pot provoca durere și îmbătrânire la nivelul ochilor. Majoritatea nu sunt grave și se rezolvă de la sine sau cu tratamente simple, fără a provoca sechele majore.

Cu toate acestea, este un simptom care nu trebuie ignorat deoarece alte cauze posibile, precum sclerita, pot provoca chiar pierderea vederii.

Ce este sclerita și de ce apare?

Sclerita este o inflamație a sclerei (partea albă a ochiului) care face ca aceasta să fie roșie, sensibilă sau chiar dureroasă. Poate afecta partea din față a ochiului sau spatele, deși acesta din urmă este semnificativ mai puțin frecvent.

Sclerita poate apărea dintr-o varietate de cauze (cum ar fi traumatisme sau infecții bacteriene, virale, fungice sau parazitare), dar este adesea un simptom al unei boli autoimune subiacente, cum ar fi artrita reumatoidă, lupusul sau sindromul Sjögren.

Care sunt simptomele?

De obicei, principalele simptome ale sclerozei multiple includ durerea care se intensifică atunci când este atins ochiul, înroșirea vizibilă sau umflarea părții albe a ochiului, vedere încețoșată, lacrimare abundentă și sensibilitate crescută la lumină (fotosensibilitate).

În cazuri mai rare, poate provoca și durere la nivelul maxilarului, feței sau capului (durere de cap). Dacă este lăsată netratată, poate ajunge să provoace pierderea parțială sau chiar totală a vederii.

Cum se tratează?

Este esențial să tratați sclerita cât mai repede posibil pentru a minimiza riscul pierderii permanente sau scăderii vederii la ochiul afectat.

Pentru a face acest lucru, medicul oftalmolog trebuie să determine cauza specifică în fiecare caz, deoarece tratamentul depinde de etiologie. De exemplu, în cazurile de origine bacteriană, el poate prescrie antibiotice.

În cazurile autoimune, corticosteroizii sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt de obicei administrate pentru a controla inflamația și durerea sau, dacă cazul este deosebit de sever, medicamentele imunosupresoare.

În cazuri deosebit de extreme, poate fi chiar necesară o intervenție chirurgicală pentru salvarea vederii.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

47 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: