Din cuprinsul articolului
Boala ficatului gras: 3 semne surprinzătoare la care trebuie să fii atent.
Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din corpul uman. Ne ajută să digerăm alimentele, să stocăm energie și să ne detoxificăm. După cum sugerează și numele, boala ficatului gras este o boală care provoacă acumularea de grăsime în ficat.
În unele cazuri, poate provoca inflamarea ficatului și cicatrici. Acest țesut cicatricial poate deteriora și mai mult sau încetini procesul de funcționare a ficatului și chiar îl poate opri complet.
Prin urmare, este important să aveți grijă de ficat și să urmăriți semnele potențial dăunătoare pentru a preveni progresia bolii. Dar nu vă faceți griji, lucrurile nu sunt atât de rele pe cât par. Făcând unele modificări în stilul de viață și obiceiurile alimentare, majoritatea acestor efecte pot fi tratate.
Boala ficatului gras: 3 semne surprinzătoare la care trebuie să fii atent
Deoarece este mai bine să previi decât să vindeci, iată câteva semne la care trebuie să te uiți:
1. Pierderea în greutate
O greutate sănătoasă este un indicator al unui organism sănătos. Orice modificări neobișnuite ale greutății nu trebuie ignorate, deoarece ar putea fi un semn al unor afecțiuni precum boala ficatului gras.
2. Îngălbenirea pielii sau a ochilor
Cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de icter, îngălbenirea pielii și a ochilor poate indica un ficat aflat în dificultate.
3. Mâncărime de piele
Complicațiile hepatice, cum ar fi boala ficatului gras, pot afecta negativ sănătatea pielii. Un semn al acestei afecțiuni poate fi mâncărimea pielii.