Din cuprinsul articolului
Boala hepatică grasă legată de alcool (ARLD) poate fi cauzată de consumul excesiv de alcool, ceea ce înseamnă consumul unui volum mare de alcool într-o perioadă scurtă de timp.
Această boală se poate dezvolta și atunci când o persoană bea mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână, timp de mulți ani. Semnele bolii hepatice grase legate de alcool nu apar de obicei, până când ficatul este grav afectat.
Iată câteva semne de avertizare timpurie, care pot fi vagi și pot fi confundate cu alte afecțiuni nu atât de grave.
Majoritatea pacienților cu ARLD prezintă dureri abdominale superioare vagi. Acest tip de durere este de obicei caracterizat de o durere surdă sau dureroasă. Pe lângă durerile abdominale, este posibil să aveți și greață.
Dacă vă confruntați cu pierderea poftei de mâncare, aceasta ar putea fi din cauza bolii hepatice grase alcoolice. Potrivit National Institutes of Health din SUA, în bolile hepatice, nivelurile de grelină nu reușesc să crească pre-prandial (înainte de masă), astfel încât efectul așteptat al grelinei asupra creșterii apetitului și a inițierii mesei se pierde.
Grelina este cunoscută drept „hormonul foamei”. Scăderea nivelului de grelină se datorează probabil unei combinații de rezistență la insulină, glucoză postprandială crescută și supraexpresie a leptinei serice (leptina ajută la menținerea greutății normale pe termen lung).
Oboseala este un sentiment de oboseală sau slăbiciune constantă și poate fi fizică, mentală sau o combinație a ambelor. Datorită prezenței excesului de grăsime în ficat cauzată de boala hepatică grasă legată de alcool, poate exista inflamație în ficat.
Această inflamație poate provoca eliberarea de citokine proinflamatorii, care pot contribui la senzația de oboseală.
Boala hepatică grasă legată de alcool vă poate perturba, de asemenea, mișcările intestinale. Întârzierea tranzitului intestinului subțire în ciroză poate duce la dezvoltarea unei excese bacteriene mici, care ar putea contribui la simptomele diareei.
Ficatul descompune cea mai mare parte din alcoolul pe care îl bei, pentru a-l putea elimina din organism. Cu toate acestea, procesul de descompunere poate genera și substanțe nocive, care pot deteriora celulele hepatice, pot favoriza inflamația și slăbesc apărarea naturală a corpului.
Acest lucru, împreună cu alte simptome, poate duce la starea de rău a persoanei. Este important să vă consultați medicul dacă aveți oricare dintre semnele de avertizare menționate mai sus.
Nu este necesar ca aceste semne să fie întotdeauna asociate cu boli hepatice. Un diagnostic medical adecvat este esențial pentru claritate.
Vitamina care scade tensiunea mare. Un studiu clinic recent, realizat pe peste 20.000 de adulți…
Ritualuri pentru noroc și bunăstare în casă: sfaturile bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. În cadrul emisiunii Adevăruri…
Alimentul cancerigen pe care ar trebui să-l evităm cu toții. Deși cauza precisă a cancerului…
Rugăciunea făcătoare de minuni a părintelui Iosif Trifa. Părintele Iosif Trifa este cunoscut mai ales…
Un atac infarct apare fără semne premergătoare, deși acestea pot fi subtile sau ușor de…
Acidul uric este un produs de degradare rezultat în urma procesului de descompunere a purinelor,…