Din cuprinsul articolului
Boala de reflux gastroesofagian- pentru o mai bună înțelegere fenomenului să aflăm întâi ce este Refluxul gastroesofagian. Acesta din urmă este un proces fiziologic normal, ce constă în deplasarea conținutului gastric către esofag. Acest fenomen poate fi prezent de mai multe ori pe zi, cu precădere, după mesele voluminoase.
Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) apare în momentul în care cantitatea de conținut gastric ce se deplasează spre esofag a depășit limitele normale, determinând astfel apariția unor simptome precum pirozisul (senzatia de arsura interioara) sau recurgitatia (refulația conținutului gastric în cavitatea bucală).
Alte simptome: simptome respiratorii ( precum senzația de sufocare, crize astm), simptome ORL (laringita, disfonie, parestezii faringiene), dificultatea de înghițire, balonarea. Uneori se poate manifesta și prin tuse uscată și respirație urât mirositoare.
Rădăcina de lemn dulce îmbunătățește digestia. Atenție însă în cazul femeilor însărcinate sau celor care alaptează. De asemenea, acest remediu naturist este contraindicat persoanelor cu diabet sau cu afecțiuni cardiovasculare.
Ceaiul de mușețel – ajută la calmarea iritațiilor de pe esofag
O altă plantă benefică este isopul care reduce simptomele refluxului gastroesofagian prin formarea unui strat subțire de mucus pe membrana esofagului.
Pentru rezultate cât mai bune este necesar și modificarea stilului de viață prin luarea unor măsuri precum:
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…