Din cuprinsul articolului
Boala hepatică definește mai multe afecțiuni care afectează ficatul, inclusiv inflamația, hepatita și cancerul hepatic. Dr. Rajiv Lochan, consultant principal – HPB și chirurgie de transplant de ficat, Manipal Hospital Old Airport Road, explică că este esențial să înțelegem că nu toate bolile hepatice sunt ereditare și doar unele boli hepatice au o componentă genetică legată de ele.
Genetica studiază genele, funcționarea lor și efectele lor asupra trăsăturilor umane. Unitățile de bază ale eredității sunt genele transmise de la părinți la urmași. Factorii genetici pot influența culoarea ochilor, înălțimea și susceptibilitatea bolii.
Ereditar se referă la transmiterea caracteristicilor de la părinți la urmași prin intermediul genelor. Aceste trăsături pot fi determinate prin combinarea genelor ambilor părinți.
Mai multe tulburări genetice care pot provoca boli hepatice includ hemocromatoza, deficitul de alfa-1 antitripsină, boala Wilson și boala hepatică autoimună.
Anomaliile congenitale pot cauza susceptibilitate la cancer hepatic.
Nu toate bolile hepatice sunt genetice, iar diverși factori de mediu, inclusiv consumul de alcool, virusul hepatitei și expunerea la anumite toxine, pot provoca unele.
Cu toate acestea, o interacțiune între variabilele ereditare și de mediu poate apărea în mod obișnuit și poate dezvolta boli hepatice la pacienți.
„Din experiența mea din ultimii câțiva ani, am întâlnit mulți adulți tineri cu boli hepatice severe. Deși acești tineri consumă alcool, este posibil să nu fi consumat suficient sau suficient de mult timp pentru a avea o boală hepatică atât de extinsă la începutul anilor 20 sau la începutul anilor 30.
Acest lucru indică faptul că poate exista o predispoziție de bază la un alt tip de boală hepatică la acești pacienți, cum ar fi o predispoziție la boala ficatului gras fără alcool, cu afectare suprapusă indusă de alcool, care determină deteriorarea exponențială a ficatului și duce la debut mai devreme. a bolii hepatice decompensate”, a explicat Dr. Rajiv Lochan.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…