Peste 2,1 miliarde de persoane din lume, reprezentând aproape 30% din populaţia mondială, sunt supraponderale sau obeze, iar acest flagel urmează să afecteze jumătate dintre adulţii de pe Terra până în anul 2030, potrivit unui studiu publicat joi.
Obezitatea provoacă aproximativ 5% din totalul deceselor pe plan mondial şi generează costuri la fel de mari pentru economia mondială precum fumatul şi conflictele armate, afirmă autorii unui studiu realizat recent de McKinsey Global Institute.
Studiul lansează comunităţii internaţionale un apel pentru „o reacţie coordonată” a guvernelor, comercianţilor şi actorilor din sectorul agroalimentar, afirmând că o astfel de iniţiativă ar putea să ajute aproximativ 20% dintre obezi să revină la o greutate normală în mai puţin de 10 ani.
Studiul citează, de asemenea, 74 de recomandări, precum reducerea porţiilor din restaurantele fast-food, introducerea unor alimente sănătoase în şcoli şi necesitatea de a-i educa pe părinţi.
Obezitatea generează în fiecare an costuri de 73,8 miliarde de dolari prin prisma cheltuielilor de sănătate publică şi a scăderii productivităţii economice.
Este considerată obeză orice persoană al cărei indice de masă corporală (IMC) este mai mare de 30. O persoană supraponderală are un IMC cuprins între 25 şi 30. IMC reprezintă raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii unei persoane.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…