Din cuprinsul articolului
Boala care te lasă cu sechele pe termen lung. Peste 50% din populația planetei sufera de hemoroizi. Medicii spun că dilatația simpla a venelor de la nivelul canalului anal trebuie identificata cu noțiunea de boală hemoroidala doar în măsura în care generează simptome ca sângerare, senzație de presiune, prurit etc. sau se complică.
Dr. Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale, a vorbit despre hemoroizi și tratamentul aplicat în cazul acestora.
„Toată lumea are niște dilatații hemoroidale structurate în două plexuri. Boala hemoroidală înseamnă întotdeauna hemoroizi interni. Plexul intern are niște dilatații. Deci, este o rețea de vase pe la trei centimetri înăuntrul canalului anal cu niște umflături venoase, care, în momentul în care canalul se închide și mușchii sfincteri anali strâng aceste vase, se mai umflă suplimentar, produc niște culoane ale mucoasei, se bagă una prin alta și canalul devine etanș. (…) Numai oamenii pot face hemoroizi”, a spus, în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical, medicul Gabriel Mitulescu.
În cazul în care nu se aplică tratamentul corespunzător, pacienții suferă tot restul vieții, mai spune medicul specialist. Iar rezultatele unor tratamente inadecvate sunt catastrofale.
„Este delicat, pentru că prezența unor dilatații venoase la nivelul canalului anal nu înseamnă boală, nu înseamnă neapărat că trebuie făcut ceva, decât dacă acele dilatații generează simptome care sunt evident patologice, cum este sângerarea. Nu există situație normală în corpul uman prin care să se producă o sângerare. Mereu este vorba de o situație patologică. Nu poți să pierzi viața pe nicăieri. Revenind, ieșirea mucoasei afară sau o criză de durere, și așa mai departe. De aceea s-a căutat în a se aborda de către oameni specializați în domeniul acesta… Rezultatele unor tratamente inadecvate sunt catastrofale. De cele mai multe ori, sunt sechele din cauza cărora oamenii suferă tot restul vieții, în cazul în care nu se aplică niște tratamente corespunzătoare”, a mai spus, în cadrul interviului, Gabriel Mitulescu.
Revenind la riscuri, medicul Gabriel Mitulescu a mai menționat că se pot produce sechele care pot da suferință tot restul vieții. Sângerările și anemiile pun pentru mulți ani sănătatea pacienților în pericol.
„Se pot produce sechele care să dea suferințe pentru tot restul vieții. Riscuri sunt și să se producă sângerări cu anemii. Să nu mai aibă o viață normală. Sunt pacienți care au fisuri anale cronice. (…) Dureri… Imaginați-vă că, în fiecare zi, ai 12 ore de dureri”, a menționat doctorul.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…