Din cuprinsul articolului
Există o anumită afecțiune care este clasificată ca fiind o afecțiune cronică, responsabilă de provocarea de dureri în tot corpul, precum și de afectarea memoriei. Ceea ce este ciudat este că nu are un tratament specific. Care este această afecțiune?
Fibromialgia este o afecțiune caracterizată prin dureri musculo-scheletice, care este însoțită de oboseală, probleme de somn, afectarea memoriei și tulburări de dispoziție. Pacienții cu această afecțiune au tendința de a fi mai sensibili la durere, deoarece au o percepție anormală a durerii.
Medline Plus indică faptul că nu se cunoaște cu certitudine cauza substanțială a acestei tulburări. Cu toate acestea, cele trei ipoteze medicale sunt: evenimente traumatice, cum ar fi accidentele de circulație, leziuni frecvente sau grave și boli complicate, cum ar fi bolile virale.
În multe cazuri, fibromialgia se dezvoltă de la sine. Prin urmare, se are în vedere și o a patra posibilitate, care este legată de faptul că este o tulburare genetică.
Această afecțiune nu face distincție între oameni, deoarece oricine o poate experimenta. Cu toate acestea, este mai probabil să apară la femei, la persoanele în vârstă, la pacienții cu anumite boli (lupus, artrită reumatoidă și spondilită anchilozantă) și la persoanele cu membri ai familiei care au fibromialgie.
În timp ce principalul simptom al acestei afecțiuni este slăbirea mușchilor și a scheletului, fibromialgia duce, de asemenea, la următoarele simptome:
Această tulburare este dificil de diagnosticat, uneori fiind nevoie de mai mulți profesioniști din domeniul sănătății pentru a pune un diagnostic coroborat. Așa cum nu există o origine specifică, nu există nici un test specific pentru a o detecta. Un alt obstacol în calea tratării sale este faptul că simptomele menționate mai sus sunt comune cu alte boli.
Din acest motiv, procedura realizată în centrele medicale este un diagnostic diferențial, care constă în a elimina celelalte posibilități pentru a rămâne doar fibromialgia. Pentru a-l realiza, pacientul va trebui să își prezinte istoricul medical, să efectueze un examen fizic, să fie supus unor radiografii sau teste renale și să înregistreze treptat evoluția simptomelor de-a lungul unei perioade de timp.
Odată diagnosticată tulburarea, următorul pas este tratamentul. Fibromialgia este gestionată printr-o serie de terapii combinate cu medicamente, modificări ale stilului de viață și tratamente complementare.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…