Categories: Ştiri sănătate

Boala care fura copilaria. Prognostic rezervat

Leucemia limfoblastică acută (LLA) este cel mai frecvent cancer care afectează copiii. Oamenii de știință au lucrat aproximativ cinci ani la un proiect pentru a dezvolta o noua terapie care poate salva vieți.

Din fericire, noua terapie dezvoltată de cele două instituții constă într-o combinație de medicamente care s-a dovedit eficientă la aproximativ o treime dintre pacienţi. În tratamentul leucemiei, eficacitatea unui singur medicament se pierde de obicei rapid, așa că noul studiu a căutat combinații de medicamente.

Boala care fura copilaria. Prognostic rezervat în caz de recidivă

„Acesta a fost un proiect lung, care a durat 4-5 ani și, ca rezultat, înțelegem acum mecanismul de acțiune al acestor medicamente la nivel molecular în T-ALL”, a adăugat Laukkanen, autorul studiului.

Prognostic rezervat

Terapia dezvoltată de cele două instituţii constă într-o combinaţie de medicamente care s-a dovedit eficientă la aproximativ o treime dintre pacienţi. În tratamentul leucemiei, eficacitatea unui singur medicament se pierde de obicei rapid, de aceea noul studiu a căutat să găsească combinaţii eficiente de medicamente.

Prognosticul pentru forma T-ALL de leucemie atunci când recidiva este foarte proastă necesită tratamente urgente.

Care este urmatorul pas?

„Aceasta este o nouă opțiune promițătoare de tratament pentru leucemia acută T. Următorul pas este de a introduce descoperirea în practica clinică pentru pacienții cu boală recidivă sau refractară prin studii clinice de fază incipientă”, a declarat directorul de cercetare Olli Lohi de la Universitatea Tampere.

Studiul a fost publicat în Blood, o revistă științifică în domeniul hematologiei. La studiu au participat și cercetători de la universitățile din Carolina de Nord, Finlanda de Est și Helsinki.

La acest studiu au participat şi cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord, Universitatea din Finlanda de Est şi Universitatea din Helsinki.

„Dezvoltarea tratamentelor de precizie este lentă și necesită cunoaștere precisă a mecanismelor moleculare care cauzează și mențin boala. Aici am folosit o dependență specifică a celulelor T-ALL de anumite căi de semnalizare pe care combinația de dasatinib și temsirolimus le oprește”, a mai explicat Olli Lohi de la Universitatea Tampere, informează sciencedaily.com.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

10 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

40 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: