Hepatita este o maladie care face aproape la fel de multe victime ca SIDA, cauzând aproximativ 1,4 milioane de decese în fiecare an, au anunţat, Geneva experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Cu ocazia Zilei mondiale contra hepatitei, sărbătorită pe 28 iulie, experţii de la OMS au spus că această boală, care poate să provoace cancer, ar putea fi învinsă, dacă programele de tratament ar fi implementate în paralel cu cele implementate pentru alte boli, precum SIDA.
În total, circa 1,5 milioane de persoane au murit din cauza complicaţiilor provocate de SIDA în anul 2013.
Din cele 1,4 milioane de persoane care au murit din complicaţii generate de hepatită, 90% au contractat hepatita B şi hepatita C, boli care se fac vinovate de declanşarea a două treimi din totalul cazurilor de cancer hepatic pe plan mondial.
„Cel mai bun mijloc de prevenţie contra cancerului hepatic sau contra cirozelor hepatice este prevenţia şi tratamentul hepatitei virale„, a declarat profesorul Samuel So, chirurg şi profesor la Universitatea Stanford din California.
„Dacă se va acţiona astfel, vor fi salvate multe vieţi şi, în acelaşi timp, se vor face multe economii în domeniul costurilor pentru sănătate„, a declarat cercetătorul american.
În acest scop, medicul american, sprijinit de experţii OMS, a pledat în favoarea testelor de depistare a maladiei, întrucât dintre cele 500 de milioane de persoane estimate care ar fi purtătoare ale virusului hepatitei, multe nu sunt la curent cu situaţia lor.
Potrivit medicului Stefan Wiktor, responsabil al programului de luptă contra hepatitei în cadrul OMS, în prezent există noi tratamente contra bolii, care asigură o rată de vindecare de 95%, ceea ce reprezintă „o revoluţie terapeutică”.
Bolnavii de SIDA sunt deosebit de vulnerabili la hepatită. Se estimează că, pe plan mondial, aproximativ 10 milioane de persoane suferă simultan de SIDA şi hepatită.
„Structura medicală implementată pe plan internaţional pentru tratamentele contra SIDA este ideală pentru tratarea hepatitei şi a venit vremea ca aceşti bolnavi să nu mai fie trataţi separat„, a afirmat cercetătorul american.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…