Din cuprinsul articolului
Se prevede includerea burnout-ului în sistemul de asigurări, alături de bolile profesionale și accidentele de muncă:
„Riscurile asigurate in conditiile prezentei legi sunt accidentele de muncă, epuizarea profesionala și bolile profesionale definite in conformitate cu prevederile Legii securitatii și sănătății în muncă nr. 319/2006″, va prevede art. 15 din Legea 346/2002, citează Avocat.net
De asemenea, mai prevede propunerea, asigurații diagnosticați cu burnout vor putea beneficia de transferul temporar într-un alt loc de muncă sau de reducerea programului de lucru, la recomandarea medicului. Această măsură va fi însoțită, desigur, de indemnizații corespunzătoare pentru pierderea veniturilor.
Medicii de medicina muncii vor avea responsabilitatea de a diagnostica și supraveghea cazurile de burnout. Aceștia vor colabora cu alți specialiști pentru a stabili și documenta cazurile cu simptome confirmate de burnout.
Conform Organizației Internaționale a Muncii (OIM), stresul cronic la locul de muncă și burnout-ul reduc semnificativ productivitatea. Angajații afectați de burnout devin mai puțin productivi și întâmpină dificultăți în luarea deciziilor, ceea ce atrage costuri suplimentare pentru angajatori și sistemul național de asigurări sociale.
Page: 1 2
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…