Din cuprinsul articolului
Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, orz și secară. Când o persoana are intoleranță la gluten și consuma alimente pe bază de gluten, aceasta va acuza probleme digestive. Vor apărea dureri abdominale, balonări sau diaree. Este o afecțiune care a afectat-o și pe celebra cântăreață Lora. „Am descoperit recent că am o intoleranță la gluten, de care nu am știut”, a declarat cântăreața.
În ultimii ani, Lora s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. A adoptat un stil de viață mai sănătos, renunțând chiar și la carne. Cu toate astea, vedeta spune că se umfla, chiar și fără să mănânce. După un consult amănunțit, Lora a fost diagnosticată cu intoleranță la gluten. Ea va trebui să scoată din dietă toate alimentele care conțin gluten, cum ar fi pâinea, cerealele și orice produs care conține grâu.
„Am descoperit recent că am o intoleranță la gluten, de care nu am știut, dar de când evit să mănânc ce nu trebuie am început să mă desumflu, căci la un moment dat nu înțelegeam de ce mă umflu fără să mănânc. Se pare că am o alergie la gluten. Completez cu suplimente lipsurile de minerale și de vitamine pe care le-am descoperit și mă simt mult mai bine!”, a declarat Lora pentru Click.
De Paște, artista și-a preparat mâncăruri pe bază de proteine, cum ar fi ouăle umplute, dar spune că nici salata de boeuf nu lipsește niciodată de pe masa ei.
„Salată de boeuf! Eu sunt genul care e obișnuit și cu piftia, răcitura! Am să fac răcitură și ouăle alea umplute cu pate de ficat”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.
Nu există foarte multe date cu privire la cauzele exacte ale sensibilității non-celiace la gluten și nici nu există teste specifice pentru stabilirea diagnosticului. Conform unor studii în Italia și în SUA potrivit cărora indivizii cu multe dintre simptomele bolii celiace. Dar fără semne de afectare intestinală produc un număr anormal de mare de proteine care joacă un rol în activarea inflamației. Și un număr anormal de scăzut de celule T supresoare, care amortizează inflamatia odată ce „amenințarea” este înlăturată.
Răspunsul inflamator, precum cel produs împotriva virusului gripal, poate provoca oboseală și amețeli. Cu toate acestea, deoarece vilozitățile intestinale nu sunt afectate, absorbția de nutrienți nu este afectată și din acest motiv pacienții cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu au intestinul afectat.
În ceea ce privește tratamentul sensibilității non-celiace la gluten, acesta constă în principal în eliminarea alimentelor care conțin gluten din dietă. Spre deosebire de persoanele cu boală celiacă, persoanele cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu prezintă niciun risc de leziuni intestinale, absorbție defectuoasă de nutrienți și alte complicații grave asociate bolii celiace.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…