Din cuprinsul articolului
Blestemul este o invocare a unei nenorociri sau a unui ghinion asupra unei alte entități: una sau mai multe persoane, un loc sau un obiect. În particular, „blestemul” se poate referi la o astfel de dorință prin invocarea unor puteri supranaturale sau spirituale, cum ar fi Dumnezeu sau zeii, un spirit sau o forță naturală, sau ca un fel de magie sau vrăjitorie.
Blestemul este o ”armă”. Cum ne ferim de aceste puteri spirituale
În ac est context, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, Lidia Fecioru a spus o pildă ce cuprinde sfaturi foarte cuprinzătoare și folositoare despre blestem.
Blestemul este ca o ”armă”. Cum ne ferim?
„Era un pescar bătrân căruia barca i se stricase, nu mai putea prinde foarte mult pește, familia lui era flămândă, dar într-o zi trece un bătrân pe acolo și îl întreabă dacă poate dormi la el.
Acesta l-a primit. A doua zi, bătrânul întreabă cât trebuie să-i plătească pentru că l-a primit, dar el nu avut nimic, doar un sfat.
Lidia Fecioru: „Niciodată un sfat să nu-l privim ca pe un blestem”
Ce să facă fiindcă simte că nu mai poate face bani și va muri de foame. Acesta îi spune să-și scufunde barca.
În acea noapte, a fost o furtună foarte mare, iar barca pescarului s-a scufundat. Pescarul împreună cu familia s-au dus pe râu în jos și au găsit un sat de pescari cu foarte multe bărci, vapoare, dar el nu avea barca lui ca să prindă pește.
Lidia Fecioru: Niciodată un sfat să nu-l privim ca pe un blestem
Stând supărat, a văzut o barcă și spune că trebuie reparată și într-un timp foarte scurt a devenit un maestru de reparat bărci.
Deci, niciodată un sfat să nu-l privim ca pe un blestem”, a spus Lidia Fecioru, în rubrica Pilda zilei din cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.