Din cuprinsul articolului
Sănătatea Papei Francisc este din nou în centrul atenției. Sfântul Părinte suferă în continuare de bronșită și, deși a început să citească catehezele audienței generale, a preferat să nu continue și a îndemnat un colaborator să continue lectura.
„Și acum îl rog pe preot să continue să citească. Cu bronșita mea nu o pot face acum. Sper să pot data viitoare”, a spus Francisc după ce a citit câteva rânduri și i-a transmis textul lui Don Pierluigi Giroli, un angajat al Secretariatului de Stat.
Care este starea de sănătate a Papei Francisc?
Papa Francisc, în vârstă de 88 de ani, a trebuit să își întrerupă omilia la slujba jubiliară pentru Forțele Armate din Piața Sfântul Petru, duminică, din cauza „dificultăților respiratorii”, a spus el.
„Acum îmi cer scuze și îi cer profesorului să continue lectura din cauza dificultăților respiratorii”, a spus suveranul pontif, la scurt timp după ce și-a început omilia, care a fost întâmpinată cu aplauze de publicul format din soldați și polițiști din diferite țări.
El nu și-a putut citi nici cateheza la audiența generală din același motiv, după cum a explicat ulterior Sfântul Scaun, care a informat că acesta suferă de bronșită, ceea ce l-a obligat în ultimele zile să își țină întâlnirile la reședința sa, Casa Santa Marta.
În trecut, suveranul pontif argentinian a suferit de gripă și probleme respiratorii care l-au obligat chiar să fie internat timp de trei zile în martie 2023 la spitalul Gemelli din Roma.
Tensiune la Vatican: starea de sănătate a Papei Francisc continuă să nu se îmbunătățească
În acea dimineață a ajuns în piață, după ploile abundente din ziua precedentă, și a deschis slujba citind introducerea sa și actul penitențial, așezat într-un fotoliu lângă altar, deoarece Euharistia va fi celebrată de cardinalul Robert Francis Prevost.
În aceste prime cuvinte putea fi deja auzit cu o voce încordată și ceva tuse.
Francisc a citit – cu eforturi considerabile – prima parte a predicii, care s-a axat pe rolul armatelor, însă cea mai mare parte a textului a fost rostită de maestrul celebrațiilor liturgice, arhiepiscopul Diego Ravelli.
Sfânta Liturghie a reunit în Piața Sfântul Petru aproximativ 30.000 de soldați și polițiști din diferite țări, majoritatea italieni, dar și o delegație a armatei și gărzii civile spaniole, veniți la Roma pentru Jubileul forțelor armate.
Acest jubileu este al doilea mare eveniment dedicat unui anumit sector din actualul An Sfânt, perioada în care pelerinii care sosesc la Roma obțin indulgența, după cel organizat luna trecută cu comunicatori din întreaga lume.
Sursa: EFE