Dacă vă e poftă de ceva dulce, puteți prepara un desert delicios și sănătos care nu conține zahăr sau făină și nu are nevoie de coacere.
Ingrediente pentru compozitia de „biscuite” (6 portii)
- 100g nuci pecan sau nuci romanesti
- 120g curmale fara samburi
- 1 lingura cacao
- 1 linguriță de îndulcitor natural (stevia)
Se amestecă toate ingredientele în robot, dar atenție, nu exagerat. Dacă mixăm prea mult nucile vor elibera prea mult ulei și o să ne fie mai greu de lucrat cu compoziția. Se mixează atât cât să se fărămițeze și integreze destul de bine. Trebuie sa aibă o textură lipicioasă. Dacă totuși vă face problema compoziția când formați biscuiții, tamponați cu un prosop din hârtie să mai absoarbă din ulei.
Pe un tocător din lemn puneți compoziția și modelați-o ca și cum ar fi o bucată de cocă. O puteți cu fundul unui pahar. Ea trebuie să aibă la final 0.5 cm grosime.
Dacă nu aveți forme pentru biscuți puteți folosi un pahar mare sau o conservă, ca în imaginea de mai jos.
Așezați biscuiții într-o farfurie pe un prosop de hârtie și puneți-i la congelator pâna e gata crema.
Ingrediente pentru cremă albă:
- 1 conservă (165ml) cu lapte de cocos – 78% pulpă (pusă la frigider cu o zi înainte)
- 1 linguriță de îndulcitor
- 1 linguriță vanilie pulbere
- 3 linguri ulei de cocos
De ce este necesar să punem conserva la frigider cu o zi înainte? La rece, pulpa de cocos se separă de apă. Cu cât are mai multă pulpă cu atât mai bine. Noi avem nevoie în rețetă doar de pulpă. Dacă simțiți că nu se amestecă cum trebuie în blender, adaugați 1-2 linguri de apă din conservă.
Așadar, am scos conserva de la frigider, am desfacut-o și am scos cu o linguriță doar partea solidă (pulpa).
Am scurs și apa într-un bol mai mic. E posibil să aveți nevoie de o lingură sau două.
Se pune în blender pulpa de cocos, îndulcitorul, vanilia și uleiul de cocos. Se mixează până obțineți crema cea albî cu aroma de vanilie. Apoi o puneți 5 minute la frigider să se întărească puțin.
Scoateți biscuiții de la congelator si m-am și pueți crema.
Se pastreaza foarte bine la frigider.
Sursa: gustverde.ro.