Din cuprinsul articolului
Pneumonia este o infecție care inflamează sacii aerieni în unul sau ambii plămâni. Sacii de aer se pot umple cu lichid sau puroi (material purulent), provocând tuse cu flegm sau puroi, febră, frisoane și dificultăți de respirație. O varietate de organisme, inclusiv bacterii, viruși și ciuperci, pot provoca pneumonie, conform Mayo Clinic.
Pneumonia poate varia în gravitate de la ușoară la gravă. Este cel mai grav pentru sugari și copii mici, persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu probleme de sănătate sau cu sistemul imunitar slăbit.
Semnele și simptomele pneumoniei variază de la ușoare la severe, în funcție de factori precum tipul de germeni care cauzează infecția, vârsta și starea generală de sănătate. Semnele și simptomele ușoare sunt adesea similare cu cele ale unei răceli sau gripei, dar durează mai mult.
Este posibil ca nou-născuții și sugarii să nu prezinte niciun semn al infecției. Sau pot voma, au febră și tuse, pot apărea neliniștiți sau obosiți și fără energie sau pot avea dificultăți de respirație și de mâncare.
2 lingurițe de flori se pun la infuzat în 250 ml de apă clocotită, timp de 20 de minute. Se consumă câte 3 căni / zi.
1 linguriță de plantă se pune la infuzat în 1 cană de apă clocotită și se administrează 2 ceaiuri / zi.
Ingrediente necesare: 25 g frunze de podbal, 25 g flori de tei, 25 g flori de soc, 25 g ciuboțica-cucului, 10 g isop, 5 g cimbru și 5 g rădăcini de ciuboțica cucului. 1 lingură din acest amestec de pune în 250 ml de apă și se fierb timp de 5 minute. Se îndulcește ceaiul răcorit cu miere.
Ingrediente necesare: 40 g măceș, 20 g frunze de ciuboțica-cucului, 10 g frunze de roiniță și 30 g cătină.
Se prepară ca ceaiul de mai sus și se administrează câte 2 / zi, îndulcit cu miere.
În paralel cu tratamentul intern, se pot face și băi cu muștar, la care se folosesc semințe de muștar negru. 100-200 grame de semințe se pun într-un săculeț de tifon care se leagă la gură și se scufundă în apa din cadă, unde se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte înainte de a face baie.
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…