Sari la conținut

Biologul Gheorghe Mohan dezvăluie ceaiurile care ne ajută în lupta cu pneumonia

Pneumonia este o infecție care inflamează sacii aerieni în unul sau ambii plămâni. Sacii de aer se pot umple cu lichid sau puroi (material purulent), provocând tuse cu flegm sau puroi, febră, frisoane și dificultăți de respirație. O varietate de organisme, inclusiv bacterii, viruși și ciuperci, pot provoca pneumonie, conform Mayo Clinic.

Pneumonia poate varia în gravitate de la ușoară la gravă. Este cel mai grav pentru sugari și copii mici, persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu probleme de sănătate sau cu sistemul imunitar slăbit.

Pneumonia simptome

Semnele și simptomele pneumoniei variază de la ușoare la severe, în funcție de factori precum tipul de germeni care cauzează infecția, vârsta și starea generală de sănătate. Semnele și simptomele ușoare sunt adesea similare cu cele ale unei răceli sau gripei, dar durează mai mult.

Semnele și simptomele pneumoniei pot include:

  • Dureri în piept când respirați sau tușiți
  • Confuzie sau modificări ale conștientizării mentale (la adulți cu vârsta peste 65 de ani)
  • Tuse, care poate produce flegmă
  • Oboseală
  • Febra, transpirație și frisoane tremurătoare
  • Temperatura corporală mai mică decât cea normală (la adulții cu vârsta peste 65 de ani și la persoanele cu sistem imunitar slab)
  • Greață, vărsături sau diaree
  • Respirație scurtă

Este posibil ca nou-născuții și sugarii să nu prezinte niciun semn al infecției. Sau pot voma, au febră și tuse, pot apărea neliniștiți sau obosiți și fără energie sau pot avea dificultăți de respirație și de mâncare.

Ceaiuri pentru pneumonie recomandate de Dr. Gheorghe Mohan

Ceai de ciuboțica-cucului

2 lingurițe de flori se pun la infuzat în 250 ml de apă clocotită, timp de 20 de minute. Se consumă câte 3 căni / zi.

Ceai de troscot

1 linguriță de plantă se pune la infuzat în 1 cană de apă clocotită și se administrează 2 ceaiuri / zi.

Ceai mixt 1

Ingrediente necesare: 25 g frunze de podbal, 25 g flori de tei, 25 g flori de soc, 25 g ciuboțica-cucului, 10 g isop, 5 g cimbru și 5 g rădăcini de ciuboțica cucului. 1 lingură din acest amestec de pune în 250 ml de apă și se fierb timp de 5 minute. Se îndulcește ceaiul răcorit cu miere.

Ceai mixt 2

Ingrediente necesare: 40 g măceș, 20 g frunze de ciuboțica-cucului, 10 g frunze de roiniță și 30 g cătină.

Se prepară ca ceaiul de mai sus și se administrează câte 2 / zi, îndulcit cu miere.

Băi cu muștar

În paralel cu tratamentul intern, se pot face și băi cu muștar, la care se folosesc semințe de muștar negru. 100-200 grame de semințe se pun într-un săculeț de tifon care se leagă la gură și se scufundă în apa din cadă, unde se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte înainte de a face baie.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel