Din cuprinsul articolului
În urma exploziilor de la staţia GPL care funcţiona se pare ilegal în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost raportate două decese și peste 50 de persoane au suferit arsuri.
Din total, 43 de victime sunt de la MAI, dintre care 39 de pompieri, 2 polițiști și doi jandarmi. Starea pacienților de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se află 30 de răniți, este în continuare critică. Alţi trei răniţi sunt interbaţi la Spitalul Bagdasar, iar două victime la Spitalul Muncipal. Patru dintre răniți vor fi trimiși în străinătate, în Belgia și Italia.
Astfel, Ministerul Apărării a anunţat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi care au suferit arsuri în urma incendiului produs la depozitul de carburanţi din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.
Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri, potrivit News.ro.
Colegiul Medicilor Bucureşti face apel pentru donare de sânge în contextul în care mai multe persoane sunt internate în spitale din Capitală după exploziile care au avut loc în Dâmboviţa.
Între timp, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul privind exploziile care au avut loc sâmbătă în Crevedia.
În raportul preliminar al M.A.I reiese că intervenția fizică asupra incendiului provocat de explozia stațiilor GPL s-a produs la o oră distanță de la producerea primei explozii.
În data de 26.08.2023, în jurul orelor 18:48, în incinta unui operator economic unde se aflau 3 cisterne de transport GPL, s-a produs o explozie urmată de incendiu.
Arderea s-a manifestat cu flacără violentă şi degajare mare de fum la 3 cisterne de transport GPL, autovehiculele din incintă şi imobile alăturate
Ulterior în jurul orelor 20:56, respectiv 21:46 s-au produs alte 2 explozii în aceiași incintă care au determinat propagarea incendiului la mai multe imobile.
Din datele preliminare obținute, obiectivul nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de
Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.
Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate.
– la nivel central:
– informarea primului-ministru şi conducerii M.A.I.
– constituirea unei celule de criză la nivelul MAI pentru coordonarea acţiunilor; • monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren prin structura de specialitate a Departamentului pentru Situații de Urgență, care este în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență; – la nivel local:
– începând cu ora 19:52 la locul evenimentului au fost alocate următoarele resurse: ISU BIF – 14 ASAS, 1 Autospeciala cu roboți, 1ASPA, 1 autoscară, 2 PMA, 7 SMURD B2, 4 UTIM, 1 descarcerare, 1 CBRN, 1 PCM.
ISU DB 6 ASAS, 1 ATPVM, 11 EPA, 2 PMA, 1 microbuz;
– ISU PH – 3 ASAS;
– IGAV-1 elicopter SMURD;
IGPR – 29 de polițiști;
IGJR – 30 de Jandarmi;
SAJ DB-9 echipaje.
operative;
– deplasarea la fața locului a autorităților administrației publice locale, reprezentanţi – creşterea capacității operaționale la Nivel IV Alertă Roşie la nivelul – activarea Planului roşu de intervenție (19:39) la nivelul ISU DB şi a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmboviţa şi Nivel III Alertă Portocalie la Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Bucureşti-Ilfov; • în urma analizei situației, conducerea intervenției este asigurată de Şeful DSU, inspectorul şef al ISU BIF şi prim-adjunctul inspectorului şef al ISU DB;
de la ITM, Garda de mediu;
a fost emis mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei;
aer comprimat, precum şi pentru înlocuirea/rotirea personalului la locul au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea cu rezervă de spumogen şi butelii cu
intervenţie;
intervenţie şi au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori;
a fost stabilit un perimetru de siguranță de aproximativ 800 metri faţă de locul
– activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene
1. pe timpul intervenției s-au înregistrat 55 victime, astfel:
ca urmare a primei explozii s-au înregistrat 8 victime:
1 persoană decedată
7 persoane rănite, 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni; – ca urmare a celei de a doua explozii s-au înregistrat 47 victime: 3 persoane rănite la UPU Târgovişte
44 la spitale din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme; Din totalul victimelor, 43 cadre din rândul forțelor de intervenție (dintre care 39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi)..
2. La ora 01.30 51 de persoane sunt încă internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate;
3. Sunt în curs de desfășurare operațiuni pentru identificarea unor capacităţi de tratament în străinătate şi transferul pacienţilor”, se arată în raportul preliminar al M.A.I.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…