Sari la conținut

Bilanţ coronavirus. Câte cazuri noi și decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

long covid
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Termenul Long Covid ar trebui aruncat la o parte, susțin experții australieni

Bilanţ coronavirus. În plin război, România a raportat mii de infectări în ultimele, dar și zeci de decese. Totodată, situația din sistemul sanitar rămâne una dificilă, spun autoritățile.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.247 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 59 decese, dintre care 3 anterioare intervalului de referință.

Bilanţ coronavirus. Câte cazuri noi și decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Cazurile de infectare cu varianta Omicron au scăzut, dar subvarianta sa, BA.2, numită de experți ”Stealth Omicron”, abia acum începe să prindă forță în unele state.

Subvarianta a fost găsită în cel puțin 74 de țări și în 47 de state din America. Acest lucru îi determină pe unii experți în sănătate să spună că pericolul nu a trecut încă. Dr. Jeffrey Goldhagen de la UF Health Jacksonville avertizează că, în SUA, o creștere a cazurilor de infectare cu subvarianta BA.2 este inevitabilă, potrivit News4jax.

Am scăpat de SARS și boala COVID-19?

„Orice sugestie că am scăpat de SARS și boala COVID-19 este pur și simplu greșită”, crede dr. Goldhagen. Studiile arată că noua subvariantă poate provoca forme grave ale bolii grave, așa cum a făcut-o varianta Delta.

Studiile recente au demonstrat că vaccinarea cu doza booster consolidează protecția, făcând îmbolnăvirea, după infecție, cu aproximativ 74% mai puțin probabilă, spun medicii. „Vaccinarea cu doza a treia protejează împotriva acestei noi subvariante a Omicron”, a spus dr. Goldhagen.

Cazuri de infectare cu BA.2 au fost înregistrate în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia şi Norvegia, însă în procente mult mai reduse decât, de exemplu, în Danemarca, unde această subvariantă a ajuns să reprezinte 82% din totalul infectărilor.

Un studiu danez susține că subvarianta BA.2 este mai eficientă decât BA.1 în ceea ce priveşte infectarea persoanelor vaccinate cu schemă completă şi a celor vaccinate cu doze „booster”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel