Din cuprinsul articolului
Bijuteria naturală din România se află la doar 2 ore de București. Acest loc pitoresc este superbitate ascunsă în inima Munților Bucegi, o destinație încântătoare pentru iubitorii de natură și aventură.
Lacul Scropoasa este o bijuterie naturală din România, faimoasă pe Instagram, situată la doar 2 ore de București. Iată cum poți ajunge la acest lac pitoresc, trecând prin cele mai frumoase trasee turistice care te vor încânta cu peisaje spectaculoase.
Pe lângă faptul că vei avea o mulțime de fotografii superbe de postat pe site-urile de socializare, te vei umple cu o energie pozitivă cum rar mai găsești.
Superbitate ascunsă în inima Munților Bucegi
Lacul Scropoasa este superbitate ascunsă în inima Munților Bucegi. Esteituat la o altitudine de 1197 de metri, lacul se întinde pe o lungime de 2,5 km și are o suprafață strălucitoare ca un smarald și un peisaj pitoresc care te va fermeca instantaneu.
Cu o adâncime de aproximativ 10-15 metri și o cădere impresionantă de 304 de metri, Lacul Scropoasa nu încântă doar ochiul, ci și simțurile.
Lacul Scropoasa, unul dintre principalele obiective turistice din județul Dâmbovița, nu este doar un lac obișnuit, ci un lac de baraj artificial construit în anul 1929.
Lacul Scorpoasa, o bijuterie pentru români
Scopul său principal este de a asigura regularizarea săptămânală a râului Ialomița. Cu un volum de apă de aproximativ 0,55 milioane de metri cubi, acest lac este o sursă importantă de energie hidroelectrică.
În 1936, aici a fost construită prima hidrocentrală românească, la Dobrești, care, la acea vreme, a fost cea mai mare hidrocentrală din țară în ceea ce privește puterea instalată, conform CaTine.ro.
Cu câțiva ani în urmă, Lacul Scropoasa era una dintre cele mai populare destinații turistice din Munții Bucegi. Existau două unități de cazare în apropierea lacului, precum și locuri de camping atât pe malul lacului, cât și în împrejurimi.
Izvoare minerale unice
Călimănești-Căciulata este un loc cunoscut și în Europa. Stațiunea din România care strălucește din nou are trei categorii de ape. Este vorba despre apele minerale, geotermale, dar și cele termale.