Sari la conținut

Bijuteria din Munții Semenic. Stațiunea care atrage turiștii ca un magnet este considerată un Saint Tropez al României

statiuni
sursa foto: lacul veliug facebook
muntii semenic

Bijuteria din Munții Semenic. Stațiunea Văliug poate fi considerată Saint Tropez-ul României și își atrage turiștii precum un magnet.

Un popas în Banat, la poalele Semenicului, poate fi o propunere tentantă pentru turiștii care evită zonele vedetă. Este un loc al contrastelor care îmbină distracțiile de noapte cu momente de liniște și relaxare completă. Văliug, în Munţii Semenicului, este supranumit ”Mamaia Vestului”, iar locul atrage turiști de pretutindeni aflați în căutarea altor experiențe decât cele cunoscute eja, relatează ȘtirilePROTV.

Lacul Văliug este un loc care atrage din ce în ce mai mulți turiști

Oana Gaiță, manager local, susține că fluxul de turiști a crescut în mod constant în ultimii ani. „Vin din toată țara, chiar și din Constanța, din București, dar mai ales din Timișoara, din Transilvania, adică din vestul țării.

Pe parcursul zilei, malul lacului devine o plajă cu copertine. De asemenea, pe lac au mai apărut și alte pontoane pentru a asigura distracția nocturnă. Numărul unităților de cazare a ajuns de la 100 la 1.400, iar stațiunea se extinde în continuare, urmând să fie dezvoltată și o infrastructură de schi chiar în inima Semenicului.

Statiunea a renăscut ca urmare a unor investiții locale

Schimbarea de imagine a Văliugului se datorează lui Ioan Popa, un om de afaceri din Banat, care a fost ales între timp primar al Reșiței. El a realizat prima investiție în urmă cu 16 ani.

„Obișnuiam să merg vara la Saint Tropez. Mi-a venit ideea, domle, de ce să mai cheltui eu banii în Franța în fiecare an, de ce să nu fac o locație similară cu ce e acolo și să încerc să aduc public aicea”.

La mai puțin de 20 km se află Lacul 3 Ape. Este o zonă complet liniștită, locul preferat al familiilor care vin cu corturi pentru a pescui și pentru a se simți ca acasă în inima pădurii. Pe dealurile din vecinătate au apărut primele două case pentru închiriere. Proprietarul a conservat arhitectura tipic bavareză. Turiștii apreciază designul tradițional.

„Sunt aceste sculpturi şi desene și aceste obloane care la noi în banat se numesc șolocaturi. V-a atras asta? E tradițional. Sunt niște case tradiţionale care au în spate ciubăr, grătar, saună”, afirmă Laura Bolovedea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel