Bijuteria culinară cu efecte antioxidante și antiinflamatorii

Superalimentul care are efecte antioxidante și antiinflamatorii. Frunzele de muștar își au locul de onoare în bucătăria indiană, japoneză, thailandeză, chineză și vietnameză. Bijuteria culinară a Sudului protejează organismul de bolile cronice.

O legumă înrudită cu broccoli, care este membră a familiei Brassica, merită să fie în centrul atenției, potrivit dieteticianului Shyla Cadogan.

Frunze de muștar merită savurată mai des

Ca și alte frunze închise la culoare, frunzele de muștar se află pe lista super-alimentelor. Există dovezi că aceste legume protejează organismul de bolile cronice.

Ce ne oferă?

  1. Previn stresul oxidativ, prin elementele nutritive ale rădăcinilor lor, ajutând în același timp la reducerea inflamației.â
  2. De asemenea, conțin fibre și o încărcătură calorică scăzută, ajutându-vă să vă simțiți plin pentru o lungă perioadă de timp.
  3. Cel mai mare conținut de vitamine. Acestea asigură peste 100% din necesarul alimentar de vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi pe care mulți oameni nu o consumă des. În plus, conțin și alte vitamine solubile în grăsimi, cum ar fi A și E.
  4. Compuși glucozinolat anticancerigeni. Compușii abundenți de glucozinolat pe care îi dețin sunt bogați în sulf și azot, care se găsesc în multe legume din familia Brassica, cum ar fi broccoli, conopida și varza. Datorită acestei compoziții, au un efect antiinflamator care protejează organismul de cancer.

Frunzele de muştar sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul rubricii Leacul Zilei al emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, despre beneficiile pe care au frunzele de muştar.

Lidia Fecioru: Ceaiul de frunze de muştar e foarte bun în scăderea în greutat

FOTO: WOWBIZ

„Frunzele de muştar sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi, vitamina C, vitamina A, vitamina E, caroten, caciu, fier, magneziu, zinc, seleniu. Ceaiul de frunze de muştar e foarte bun în scăderea în greutate, inclusiv pentru cei care au diabet.

E foarte bun pentru bărbaţi şi femei pentru că ele sunt bogate în vitamina K1 şi 400 de grame de frunze are 500 de procente de vitamina K. Un om are nevoie de ea pentru întărirea oaselor pe an. E foarte bun în profilaxia bolilor de Alzheimer. Apropo de cele care vor să rămână mămici, să bea ceai de frunze de muştar. Şi tăticii ar trebui să bea. O să pun reţeta pe Facebook, cu siguranţă’”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

 

Recent Posts

Cât de benefice sunt murăturile și cine NU ar trebui să le consume. Mihaela Bilic: „Cei care se știu cu astfel de probleme, ar trebui să le evite”

Murăturile sunt un adevarat medicament pentru că asigură necesarul de vitamina C de care organismul…

21 de minute ago

OMS demontează mitul conform căruia utilizarea telefonului mobil ar crește riscul de cancer la creier

O nouă revizuire comandată de OMS nu găsește nicio legătură între utilizarea telefonului mobil și…

51 de minute ago

Sănătatea orală în timpul sarcinii

Sarcina reprezintă o perioadă specială în viața unei femei, de aceea este foarte importantă o…

o oră ago

„Ceasul morții”, aplicația AI care îți prezice cu exactitate anul și data morții. În plus, te și motivează să trăiești mai mult

„Ceasul morții”, o nouă aplicație inteligentă artificială (AI), pretinde că poate identifica data morții, într-un…

2 ore ago

Medicul stomatolog care a violat şi drogat o celebră influenceriță a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Medicul stomatolog, acuzat de către o celebră influenceriţa că a violat-o, a fost condamnat, miercuri,…

2 ore ago

România: O nouă imunoterapie pentru tratamentului pacienţilor cu o formă de limfom non-Hodgkin

Un nou tratament pe bază de imunoterapie cu durată fixă de administrare este disponibil pentru…

3 ore ago

Citeste si: