Sari la conținut

Bijuteria culinară cu efecte antioxidante și antiinflamatorii

frunza de mustar
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Frunze de mustar

Superalimentul care are efecte antioxidante și antiinflamatorii. Frunzele de muștar își au locul de onoare în bucătăria indiană, japoneză, thailandeză, chineză și vietnameză. Bijuteria culinară a Sudului protejează organismul de bolile cronice.

O legumă înrudită cu broccoli, care este membră a familiei Brassica, merită să fie în centrul atenției, potrivit dieteticianului Shyla Cadogan.

Frunze de muștar merită savurată mai des

Ca și alte frunze închise la culoare, frunzele de muștar se află pe lista super-alimentelor. Există dovezi că aceste legume protejează organismul de bolile cronice.

Ce ne oferă?

  1. Previn stresul oxidativ, prin elementele nutritive ale rădăcinilor lor, ajutând în același timp la reducerea inflamației.â
  2. De asemenea, conțin fibre și o încărcătură calorică scăzută, ajutându-vă să vă simțiți plin pentru o lungă perioadă de timp.
  3. Cel mai mare conținut de vitamine. Acestea asigură peste 100% din necesarul alimentar de vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi pe care mulți oameni nu o consumă des. În plus, conțin și alte vitamine solubile în grăsimi, cum ar fi A și E.
  4. Compuși glucozinolat anticancerigeni. Compușii abundenți de glucozinolat pe care îi dețin sunt bogați în sulf și azot, care se găsesc în multe legume din familia Brassica, cum ar fi broccoli, conopida și varza. Datorită acestei compoziții, au un efect antiinflamator care protejează organismul de cancer.

Frunzele de muştar sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul rubricii Leacul Zilei al emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, despre beneficiile pe care au frunzele de muştar.

Lidia Fecioru: Ceaiul de frunze de muştar e foarte bun în scăderea în greutat

bioenergoterapeut
FOTO: WOWBIZ

„Frunzele de muştar sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi, vitamina C, vitamina A, vitamina E, caroten, caciu, fier, magneziu, zinc, seleniu. Ceaiul de frunze de muştar e foarte bun în scăderea în greutate, inclusiv pentru cei care au diabet.

E foarte bun pentru bărbaţi şi femei pentru că ele sunt bogate în vitamina K1 şi 400 de grame de frunze are 500 de procente de vitamina K. Un om are nevoie de ea pentru întărirea oaselor pe an. E foarte bun în profilaxia bolilor de Alzheimer. Apropo de cele care vor să rămână mămici, să bea ceai de frunze de muştar. Şi tăticii ar trebui să bea. O să pun reţeta pe Facebook, cu siguranţă’”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel