Categories: Ştiri sănătate

Biden: „Lumea ar trebui să fie îngrijorată de focarul de variolă”

Variola maimuței se răspândește rapid la nivel global. Pentru prima oară, focarul i-a luat pe nepregătite pe oficialii din domeniul sănătății. Mai multe cazuri ale bolii au fost raportate în Europa, Africa, dar și în America. În acest context, Joe Biden, președinteșe Statelor Unite, spune că „toată lumea ar trebui să fie îngrijorată”.

Biden: „Lumea ar trebui să fie îngrijorată de focarul de variolă”

Focarul de variolă a maimuței este ceva ”de care toată lumea ar trebui să fie îngrijorată”, a declarat duminică președintele american Joe Biden, adăugând că oficialii americani din domeniul sănătății analizează posibile tratamente și vaccinuri.

„Lucrăm din greu să ne dăm seama ce să facem”, a spus Biden reporterilor la o bază aeriană din Coreea de Sud înainte de a pleca cu Air Force One către Japonia, potrivit Reuters.

Până acum au fost depistate cazuri de variola maimuței în Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel, Franţa şi Spania. De asemenea sunt cazuri confirmate de variola maimuţei şi pe teritoriul SUA.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare. Aceasta se vindecă de la sine în decurs de câteva săptămâni.

Se poate transmite de la om la om prin contact apropiat cu secreţiile tractului respirator, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate cu fluide corporale.

Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că se va organiza o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre variola maimuței, potrivit Antena 3.

Simptome variolei maimuței

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, spune că ”numele ”variola maimuței” este impropriu folosit, în schimb agreat de lumea medicală, deoarece este un virus care circulă cel mai adesea la mamifere mici din Africa, cum ar fi șobolanii, despre care se crede că sunt rezervorul bolii.

Medicul a mai precizat că acesta este ”un virus asociat de obicei călătoriilor în Africa de vest. iar semnele clinice sunt reprezentate de:

  • Erupție (asemănătoare rujeolei, herpesului sau sifilisului)
  • Febră
  • Cefalee (durere de cap)
  • Dureri de spate
  • Ganglioni limfatici umflați- FOARTE IMPORTANT
  • risoane
  • Oboseală accentuată

În ceea ce privește erupția, aceasta începe adesea pe față și apoi se răspândește în alte părți ale corpului, inclusiv organele genitale. De remarcat, cazurile recent detectate în rândul BSM au raportat o preponderență a leziunilor în zona genitală.

Erupția trece prin diferite stadii și poate arăta ca varicela sau sifilisul, înainte de a forma în sfârșit o crustă, care mai târziu cade.

Diferența de aspect față de varicela sau sifilis este evoluția uniformă a leziunilor. Perioada de incubație este de obicei de la 6 până la 16 zile, dar poate fi de până la 21. Când crusta cade, persoana respectivă nu mai este infecțioasă.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

4 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

24 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

43 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: