Într-o secundă, se trimit 6.000 mesaje pe Twitter. În timp ce citești această propoziție, se trimit 42.000 mesaje pe Twitter. Cu o medie de 34 caractere pe mesaj, înseamnă că se trimit 1.428.000 caractere.
Dimensiunea Internetului se măsoară în două feluri. Conținut și trafic. Ultima măsurătoare a traficului estima dimensiunea a 250 miliarde de DVD-uri.
Informația crește zilnic. În ziua articolului, erau 4.59 miliarde pagini și un miliard de site-uri web. Și e vorba de internetul indexat, nu și de cel ”la negru” sau de bazele private spune profesorul Jerome de Groot, de la Universitatea din Manchester.
În lumea tehnologiei, crește și nevoia de stocare. Cum vom putea păstra tăvălugul de informație care vine cu o viteză uimitoare? În prezent, avem biblioteci fizice, arhive fizice și rafturi. Internetul în sine este „stocat” pe serverele hard disk din întreaga lume, folosind cantități enorme de energie. Infrastructura online este costisitoare, mare consumatoare de energie și vulnerabilă; longevitatea sa este de asemenea limitată – a se vedea Die Hard 4.0 pentru o dramatizare a acestui lucru, potrivit theconversation.com/uk.
Librăria viitorului se va ține cu nanocristale și ADN. Deși nanotehnologia nu este foarte ofertantă, pentru că ar fi nevoie de procedee foarte complicate. Oamenii de știință ar înclina mai degrabă la posibilitatea folosirii ADN-ului pentru a stoca informații, numită Nuclear Acid Memory (NAM). Cercetătorii au stocat recent conținut muzical Miles Davis și Deep Purple și, de asemenea, un filmuleț în format GIF.
ADN-ul este durabil și din ce în ce mai ușor de produs și citit. Va rezista mii de ani în condițiile de depozitare potrivite. ADN-ul ar putea fi depozitat oriunde este întunecat, uscat, rece și nu va ocupa mult spațiu.
O mare parte din această tehnologie este în fază incipientă, dar evoluțiile din domeniul nanotehnologiei și secvențializării ADN sugerează că vom vedea rezultatele aplicate ale experimentării și dezvoltării în decursul anilor. Există întrebări mai ample despre etica colectării și despre măsura în care aceste procese vor deveni integrate.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…