Potrivit rapoartelor realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, berea, una dintre cele mai populare și consumate băuturi din lume, conține un număr important de vitamine și nutrienți și consumată cu moderație poate avea efecte benefice pentru organismul uman.
Rapoartele arată că berea are un conținut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută și sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea și tratarea depresiilor, durerilor de cap și a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conține o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.
”Conținutul de nutrienți și vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care și-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparițe a bolilor cardiovasculare, la creșterea nivelului de antioxidanți din organism, conținutul în nutrienți și vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât și pentru iubitorii berii, fiind esențial să deținem cât mai multe informații nutriționale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Pe lângă niacină, berea mai conține și alte vitamine sau nutrienți cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut și ca vitamina B5, colină, flavonoide și alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conține o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii este prezentată în tabelul de mai jos:
Vitamine și alți nutrienți din bere | La fiecare 355 de ml de bere |
Niacină (B3) | 1.83 mg |
Piridoxina(B6) | 0.164 mg |
Acid panteonic (B5) | 0.146 mg |
Tiamină(B1) | 0.018 mg |
Riboflavină (B2) | 0.089 mg |
Ciancobalamina (B12) | 0.07 mg |
Acid folic | 21 micrograme |
Colină | 36 mg |
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…