Într-un clasament al băuturilor sezonului cald, ea este, cu siguranță, pe podium. Adorată de bărbați, dar apreciată și de femei, am aflat că are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Ba chiar îți poate prelungi viața. Însă atenție! Consumul său trebuie moderat, întrucât este o băutură alcoolică.
„Interesul arătat de cercetători pentru investigarea efectelor consumului moderat de bere nu face decât să reconfirme calitățile incontestabile ale acestei băuturi. Impactul său pozitiv pentru organism, atunci când este consumată cu moderație, decurge clar din conținutul scăzut de alcool și atributele recunoscute ale ingredientelor sale: cereale, hamei și apă. De aceea, un studiu care să fie axat strict pe legătura dintre consumul moderat de bere și longevitate ar adăuga în mod cert valoare în literatura de specialitate”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Organizația Mondială a Sănătății încadrează consumul moderat de bere la 330 ml pe zi pentru femei și 660 ml de bere pentru bărbați.
Fiind o băutură obținută din ingrediente 100% naturale, berea consumată cu măsură poate fi o parte integrată într-un regim de viață sănătos, cu posibile efecte pozitive asupra longevității.
Adoptarea unui stil de viață sănătos poate prelungi speranța de viață cu până la 14 ani în cazul femeilor și cu până la 12 ani în cazul bărbaților. Concluzia aparține cercetătorilor de la Harvard T.H. Chan School of Public Health care și-au propus să cuantifice influența pe care un stil de viață sănătos o poate avea în creșterea speranței de viață.
Studiul a analizat informațiile medicale despre 78.865 de femei, respectiv 44.354 de bărbați disponibile pe o perioadă de 34 de ani, respectiv 27 de ani. Cercetarea s-a bazat pe analiza unor obiceiuri frecvente care pot avea un impact asupra sănătății, printre care mișcarea și activitatea fizică, dieta alimentară și consumul de alcool.
Studii efectuate în rândul populației de-a lungul timpului au arătat contribuția berii la scăderea riscului relativ de apariție a unor afecțiuni, comparativ cu abstinența sau consumul în exces, fapt susținut și de studiul cercetătorilor de la Harvard.
Subiecții cu un obicei de consum redus sau moderat de alcool au prezentat riscul cel mai scăzut de mortalitate din orice cauză. Acele persoane care au consumat mai puțin sau acelea care au început să consume mai mult au avut un risc relativ mai mare cu 29% și respectiv cu 32% în timpul monitorizării . Totodată, cel mai mic risc relativ de mortalitate, cu o scădere de circa 10%, s-a observat la consumul de aproximativ două pahare de bere pe zi la bărbați și un pahar de bere pe zi la femei. Se crede că beneficiul net asupra sănătății datorat consumului moderat de alcool acționează în primul rând prin efectul său cardio-protector . La acest efect se adaugă însă cel produs de conținutul de polifenoli al berii, datorat hameiului, cu proprietăți antioxidante demonstrate, și care ajută la stimularea circulației sângelui.
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…