Categories: Ştiri sănătate

Berea creşte colesterolul bun şi reduce riscul apariţiei declinului mintal

Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Încă din cele mai vechi timpuri, reţeta de fabricare a berii presupune folosirea a patru ingrediente: cereale, hamei, drojdie de bere şi apă, potrivit Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Berea este o sursă de antioxidanţi Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite şi de procesul de fabricaţie.

Berea este o sursă bogată de siliciu Berea este o sursă bogată de siliciu care, absorbit prompt de către organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei.

Berea este o sursă de fibre Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale, berea poate fi o sursă de fibre solubile.

Berea reduce riscul formării pietrelor la rinichi Berea conţine câteva minerale esenţiale. Are un conţinut relativ ridicat de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.

Berea creşte nivelul de „colesterol bun” (colesterol HDL) Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun.

Berea reduce riscul apariţiei declinului cognitiv Unele studii indică o reducere de chiar 25% a riscului de declin cognitiv în cazul consumului responsabil de bere Consumul responsabil de bere contribuie la reducea riscului de apariţie a diabetului de tip II.

Berea reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson

Berea poate asigura protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului

Berea fără alcool, recomandată mamelor care alăptează Antioxidanţii din bere se transmit bebeluşului prin intermediul laptelui matern.

Berea nu îngraşă Berea are un conţinut caloric redus, de doar 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.

 

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

14 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

44 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: