Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Încă din cele mai vechi timpuri, reţeta de fabricare a berii presupune folosirea a patru ingrediente: cereale, hamei, drojdie de bere şi apă, potrivit Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Berea este o sursă de antioxidanţi Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite şi de procesul de fabricaţie.
Berea este o sursă bogată de siliciu Berea este o sursă bogată de siliciu care, absorbit prompt de către organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei.
Berea este o sursă de fibre Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale, berea poate fi o sursă de fibre solubile.
Berea reduce riscul formării pietrelor la rinichi Berea conţine câteva minerale esenţiale. Are un conţinut relativ ridicat de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.
Berea creşte nivelul de „colesterol bun” (colesterol HDL) Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun.
Berea reduce riscul apariţiei declinului cognitiv Unele studii indică o reducere de chiar 25% a riscului de declin cognitiv în cazul consumului responsabil de bere Consumul responsabil de bere contribuie la reducea riscului de apariţie a diabetului de tip II.
Berea reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson
Berea poate asigura protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului
Berea fără alcool, recomandată mamelor care alăptează Antioxidanţii din bere se transmit bebeluşului prin intermediul laptelui matern.
Berea nu îngraşă Berea are un conţinut caloric redus, de doar 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…