Sari la conținut

Berea conține vitamine care țin bolile de inimă la distanță

Berea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina(B12).

Cu o influență dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare.

Astfel, studii științifice indică faptul că vitaminele B6, B9 și B12 pot furniza băutorilor de bere o protecție în plus împotriva bolilor cardiovasculare, în comparație cu consumatorii altor băuturi alcoolice.

Studii realizate în țări precum SUA ,Marea Britanie, Franța, Republica Cehă şi Danemarca, confirmă faptul că un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteină, precum și „colesterolul rău” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidență al atacurilor de cord. Cercetătorii cred că acest lucru s-ar putea datora continutului de vitamine de tip B din bere.

“La fel ca pâinea, care este preparată tot din cereale, berea este o sursă bună de vitamine importante pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina(B6), acid folic (B9) şi cobalamina(B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă.”,declarăCorina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere,recomandat persoanelor sănătoase,trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maximum 5%.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel