Spirulina este o algă cu conținut bogat de proteine vegetale (50-63%) – de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în pește sau în carnea de vită – și multiple vitamine.
„Spirulina conține, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi grasi, lipide, vitamine și enzime. Pentru că este bogată în fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua în scop preventiv primăvara, toamna și iarna, când organismul este amenințat de gripă și când este mai lipsit de vitamine”, spune Cristina Bogdan, fitoterapeut.
Spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic și antiinflamator. Totodată, ea actționează ca un hepatoprotector și antiviral, fiind recomandată și celor cu boli cardiovasculare.
Fenilalanina din spirulină acționează asupra centrului apetitului din creier, diminuând senzația de foame și menținând constant nivelul glucozei din sânge, fiind un bun adjuvant în regimurile de slăbire.
„Pentru persoanele sănătoase care vor să-și întărească sistemul imunitar sunt suficiente două comprimate pe zi de spirulină, iar pentru cei cu diferite afecțiuni, trei comprimate”, completează fitoterapeutul.
Suplimentul nutritiv este recomandat și copiilor cu vârstă mai mare de patru ani, dar și bătrânilor, pentru că energizează și remineralizează organismul.
Pentru că este un produs natural, spirulina nu provoacă reacții adverse, mai susțin specialiștii.
Ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte metabolismul. „Spirulina e o algă minunată, deoarece reprezintă o sursă de aminoacizi de calitate, enzime şi oligominerale importante în procesele metabolice”, adaugă specialistul în plante.
Deși atenția Rusiei este acum concentrată asupra războiului din Ucraina, planurile lui Putin nu pot…
Obiecte care aduc ghinion în casă: evită-le pentru un spațiu armonios și plin de energie…
Meteo. România și restul Europei trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii…
Horoscop 15 noiembrie. O zi de joi care vine cu lecții importante pentru fiecare zodie…
Renunțarea la fumat. Potrivit unui nou studiu, fumătorii au cu 22% până la 26% mai…
Înțelegerea faptului că diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit, vindecat sau gestionat doar…