Beneficiile uimitoare ale căpșunilor

Căpşunile sunt o sursă de antioxidanţi, ele scad nivelul lipidelor şi al colesterolului din sânge, ceea ce poate micşora riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Aceste fructe cu gust şi miros plăcut previn şi apariţia diabetului.

Pentru a avea cu adevărat efect, nu se recomandă consumul căpşunilor cu zahăr sau frişcă. Specialiştii recomandă consumul fructelor proaspete şi nu congelate, deoarece prin congelare, căpşunile îşi pierd aroma şi proprietăţile curative.

Căpșunile protejează stomacul

Potrivit unei echipe internaţionale de oameni de ştiinţă, căpşunile sunt un mijloc eficient de protecţie împotriva efectelor nocive ale consumului de alcool asupra ţesuturilor.

Acţiunea lor antioxidantă nu numai că protejează mucoasa stomacului, dar şi activează mecanismele de apărare şi enzimele din corp.

Studiile efectuate în laborator au demonstrat faptul că un consum echilibrat de căpşuni îmbunătăţeşte funcţiile stomacului, hrănind celulele mucoasei acestuia pe care o protejează de efectele nocive după consumul băuturilor alcoolice.

Oamenii de ştiinţă susţin că includerea căpşunilor în dieta zilnică va ajuta la prevenirea problemelor gastrointestinale şi va încetini apariţia ulcerului gastric

Consumul de căpşuni previne demenţele

Persoanele care mănâncă din belşug căpşuni şi afine au o degradare cerebrală mult mai lentă decât cei care nu obişnuiesc să le consume, arată un studiu făcut la Harvard.

Au fost monitorizare 16.000 de femei timp de 25 de ani. „Am furnizat dovada că aceste fructe încetinesc degradarea cerebrală”, au spus autorii cercetării.
Elimină toxinele
O cură cu căpşuni este indicată tuturor celor care vor să scape de toxinele acumulate în sezonul rece. Zilnic se pot mânca, fără restricţii, între 250 şi 500 de grame de căpşuni. Pentru detoxificare, cura e indicat să fie ţinută cel puţin două săptămâni.

Fără constipaţie

În cazuri de constipaţie cronică, reumatism articular sau boli inflamatorii renale se recomandă circa un kilogram şi jumătate pe zi, timp de una-două săptămâni. Pentru tratarea oxiurazei se mănâncă un kilogram de căpşuni dimineaţa, până în ora 12:00, fără nimic altceva. Acest mic-dejun trebuie repetat trei-cinci zile consecutiv, timp în care paraziţii vor fi eliminaţi.

Regenerează celulele
În caz de intoxicaţii alcoolice sau tabagice se bea zilnic un litru de suc de căpşuni obţinut prin zdrobire cu mixerul şi filtrare prin tifon. Acelaşi truc e indicat şi în cura de regenerare celulară şi reîntinerire a organismului, caz în care procedeul trebuie repetat minimum două săptămâni.
Persoanele anemice e bine să consume căpşuni zilnic, cât pot de multe, mai ales în combinaţie cu iaurt, smântână sau miere, iar pacienţii cu gastroenterite cronice pot face o cură de o lună cu 300-500 de grame de căpşuni pe zi.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: