Din cuprinsul articolului
Salvia estrenumită în medicina alternativă pentru proprietățile uimitoare asupra organismului. Utilizată încă din Antichitate, salvia conţine un complex de vitamine, minerale și substanțe esențiale pentru organism și este un adevărat izvor de sănătate. Iată care sunt beneficiile salviei și ce afecțiuni poate ameliora.
Datorită conținutului bogat în vitamine și minerale, salvia a fost utilizată în medicina alternativă din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, salvia de bucură de aceeași recunoaștere și este un remediu alternativ de bază.
Datorită conţinutului său bogat în vitamine, salvia este considerată drept o plantă miraculoasă cu proprietăţi tămăduitoare. Conţine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind un adevărat izvor de substanţe folositoare organismului.
Afecțiuni cerebrale
Întărește psihicul și memoria, stimulează activitatea cerebrală, previne boala Alzheimer și senilitatea, înlătură durerile de cap;
Afecțiuni nervoase
Înlătură, anxietatea, neliniștea, depresia, confuzia, oboseala, echilibrează sistemul nervos, îmbunătățește sănătatea emoțională;
Afecțiuni hormonale
Echilibrează sistemul hormonal, reduce bufeurile asociate perioadei de menopauze, transpirația noctură și producția de lapte matern, scade nivelul de zahăr în diabet;
Afecțiuni digestive
Elimină flatulența (excesul de gaze), redă apetitul pierdut și calmează stomacul sensibil.
Un alt domeniu în care salvia excelează cu adevărat este cel al afecțiunilor gurii și gâtului. Este una din cele mai eficiente plante pentru vindecarea infecțiilor care țin de cavitatea bucală și de gât, datorită proprietăților sale antibacteriene, antiseptice și antiinflamatoare:
În aceste cazuri, salvia se folosește sub formă spălături ale gurii și gargară cu infuzie. Dr. Rudolf Weiss recomandă un amestec din 10 ml de tinctură de salvie și 10 ml de tinctură de mușețel pentru afecțiunilor gurii și ale gâtului. Tincturile se pun într-un pahar cu apă, se amestecă și se fac clătiri ale gurii de mai multe ori pe zi, chiar și la o oră, dacă este nevoie, scrie bensana.ro.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…