Beneficiile rugăciunii asupra sănătății. Medicii au oferit explicația pentru puterea rugăciunii asupra creierului

Dacă ești o persoană religioasă sau spirituală și te rogi în fiecare zi, există acum dovada că s-ar putea să-i faci creierului și corpului o mare favoare. Potrivit unui nou studiu, practica spirituală sau religioasă poate lupta împotriva depresiei în special la persoanele care sunt predispuse la boală prin îngroșarea cortexului creierului.

Studiul realizat de Lisa Miller, profesor și director de Psihologie Clinică și director al Institutului Spirituality Mind Body de la Teachers College, Universitatea Columbia, a inclus 103 persoane care prezentau un risc ridicat de depresie. Nivelul lor de risc s-a bazat pe istoricul lor familial.

La cartografierea activității și structurii creierului lor folosind un RMN, Lisa a descoperit că oamenii care își prețuiau mai mult religia și se rugau în mod regulat aveau corteze mai groase în comparație cu cei care nu o făceau. Subțierea cortexului, în special în anumite zone ale creierului, este un indicator al stării de sănătate iminente, în special din cauza depresiei.

Corticele mai groase au indicat o șansă mai mică de a suferi de depresie, sugerând că rugăciunea și spiritualitatea oferă cu adevărat unele beneficii uimitoare pentru creierul uman.

Acest studiu este doar unul dintr-o mulțime de studii care au dovedit exact același lucru.

Beneficiile rugăciunii asupra sănătății

  • Te eliberează de stres: rugăciunea îți influențează starea de spirit, ajutându-te să te relaxezi și reducând astfel efectele pe care stresul le are asupra diferitelor organe ale corpului. Se știe că nu numai că ajută la reducerea stresului mental; De asemenea, ajută la învingerea stresului fizic și uniformizează reacția emoțională la acesta.
  • Reduce șansele de a suferi de depresie și anxietate: conform unui studiu din Marea Britanie, publicat în British Journal of Health Psychology, rugăciunea vă poate reduce riscul de a dezvolta depresie și anxietate. De asemenea, a constatat că ai o probabilitate mai mare de a fi pozitiv și mai puțin deprimat dacă te-ai rugat într-un lăcaș de cult.
  • Vă ajută să faceți față atacurilor emoționale: rugăciunea este extrem de utilă pentru a vă oferi puterea de a face față stresului de zi cu zi. Îți oferă un timp de liniște singur, unde poți gândi și îți oferă posibilitatea de a te concentra asupra ta și de a reduce stresul mental.
  • Ține la distanță tulburările obișnuite legate de stres: bolile cronice precum bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea, ulcerele și migrenele sunt toate considerate a fi rezultatul unui stres prea mare. Potrivit terapiilor alternative precum Ayurveda, stresul este motivul numărul unu pentru acumularea de toxine în organism, ceea ce duce nu numai la afecțiuni cronice precum diabetul, ci și la anumite tipuri de cancer.
  • Te face mai fericit: un studiu realizat de Dr. Andrew Newberg, Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit că rugăciunea poate crește de fapt nivelul de dopamină sau „hormonul fericirii” din creierul tău. Făcându-te mai fericit și mai liniștit.
  • Te face o persoană mai bună: același studiu a constatat, de asemenea, că practica ajută la reducerea nivelului ego-ului cuiva afectând zona creierului asociată cu acea emoție. Prin urmare, te face mai umil, mai puțin lacom de lucruri materiale și o persoană mai bună.
  • Accelerează recuperarea post-chirurgicală: Alte studii au descoperit că rugăciunea ajută la vindecarea mai rapidă a cicatricilor chirurgicale. Acest lucru se datorează faptului că atunci când corpul tău este desincronizat și stresat, își concentrează toate eforturile în a se egaliza; oferind astfel mai puține resurse pentru vindecarea rănilor.
  • Menține bolile la distanță: se știe că rugăciunea își îmbunătățește imunitatea. Un studiu special a mai constatat că rugăciunea reduce și simptomele astmului. Studiile despre motivul pentru care se vede această reacție sunt încă în curs.

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

6 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

16 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

36 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: