Din cuprinsul articolului
Beneficiile prunelor te vor determina să le incluzi imediat în dieta ta!
Natura ne oferă fructe uimitor de nutritive și delicioase; una dintre acestea este pruna, care nu este doar gustoasă și sănătoasă, ci vine și într-o panoramă a culorilor. Acest fruct suculent aparține familiei Rosacea și genului prunus domestica, care include și migdale și piersici.
Prunele vin într-o mare varietate de culori și dimensiuni; în timp ce majoritatea sunt mult mai ferme și cărnoase, unele pot avea culori care pot varia de la galben la alb, verde și roșu. Gustul prunulelor variază de la dulce la acrișor și este foarte suculentă când este savurată proaspăt.
Prunele pot fi consumate și uscate și utilizate în prepararea gemurilor și a altor delicatese.
Prunele sunt încărcate cu substanțe nutritive care promovează sănătatea. Conform cărții „Healing Foods” de DK Publishing, prunele se găsesc în mai mult de 2.000 de soiuri. Aceste fructe tartate au proprietăți antioxidante și detoxifiante bune și sunt stimulente metabolice. Acestea conțin crom, potasiu, seleniu și alte minerale, împreună cu vitamina C și beta-caroten. Prunele uscate sunt un tratament tradițional pentru constipație.
Prunele sunt încărcate cu un sortiment de componente sănătoase, vitamine și minerale. Acestea sunt o putere de vitamina A, vitamina C, folat, vitamina K, vitamina B1 și minerale precum magneziu, fosfor, zinc, calciu, zinc, fluor și potasiu. De asemenea, furnizează fibre dietetice și oferă calorii scăzute, fără grăsimi dăunătoare.
Prunele sunt o sursă bună de fibre dietetice, precum și componente precum sorbitolul și isatinul care ajută la reglarea sistemului digestiv. Aceste două componente au un efect laxativ care încurajează secreția de lichide în intestine și promovează spălarea eficientă a deșeurilor. Pentru persoanele cu constipație, pruna uscată se spune că este unul dintre cele mai bune remedii.
Aceste fructe suculente conțin vitamina C și beta-caroten, despre care se știe că sunt benefice pentru menținerea sănătății ochilor și prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei legate de vârstă. De fapt, prunele sunt formate din carotenoizi, luteină și zeaxantină care oferă protecție împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete.
Se știe că aportul regulat de prune uscate sau prune proaspete poate contribui la promovarea fluidității sângelui în artere. Acest efect vă ajută să vă protejați inima de diferite probleme, cum ar fi stopul cardiac, accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni legate de inimă.
Conținutul ridicat de vitamina C poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Această vitamină este responsabilă pentru construirea rezistenței organismului împotriva infecțiilor și inflamațiilor.
Prunele conțin vitamina K și potasiu care au capacitatea de a absorbi fierul în organism. Aceste fructe conțin suficient fier și cupru ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajutând în continuare la purificarea sângelui și la o circulație sanguină sănătoasă.
Știai că 30% dintre cuplurile infertile (nu reușesc să obțină sarcina natural după cel puțin…
Astrologia ne oferă o privire fascinantă asupra influenței pe care data nașterii o are asupra…
Cum să-ți monitorizezi tensiunea arterială. Monitorizarea regulată a tensiunii arteriale te poate ajuta să gestionezi…
ALERTĂ meteo. Un vortex polar care se va răspândi din nord va schimba configurația generală…
Arderea frunzelor de dafin este o practică veche, cunoscută pentru multiplele sale beneficii. De la…
Ești inteligent? Inteligența nu înseamnă doar scoruri ridicate la teste de IQ. Psihologii au descoperit…