Există un motiv pentru care te simți atât de bine după ce ai terminat de băut un pahar de kefir sau de mâncat un castron de iaurt sau câteva murături. Aceste alimente fermentate conțin pro-biotice, atât de esențiale pentru organism. Iată care sunt principalele beneficii ale pro-bioticelor asupra organismului
S-a demonstrat în anumite studii că un consum mare de alimente precum kefir, iaurt, supa miso și alte alimente care se obțin prin fermentare și au culturi de bacterii vii, ajută starea de sănătate generală prin
-îmbunătățirea digestiei
-influențeaăz centrii emoționali din creier – îmbunătățește starea generală
-activează producția de serotonină (hormonul fericirii)
-reduc stresul, nivelul de cortizol și colesterol
-limitează absorbția de carbohidrați
-au proprietăți analgezice
-protejează bariera intestinală
De asemenea, pre-bioticele, adică bananele, fulgii de ovăz, vinul roșu și mierea au și ele aceleași beneficii
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…