Beneficiile pre-bioticelor și pro-bioticelor în starea de sănătate generală

Există un motiv pentru care te simți atât de bine după ce ai terminat de băut un pahar de kefir sau de mâncat un castron de iaurt sau câteva murături. Aceste alimente fermentate conțin pro-biotice, atât de esențiale pentru organism. Iată care sunt principalele beneficii ale pro-bioticelor asupra organismului

S-a demonstrat în anumite studii că un consum mare de alimente precum kefir, iaurt, supa miso și alte alimente care se obțin prin fermentare și au culturi de bacterii vii, ajută starea de sănătate generală prin

-îmbunătățirea digestiei

-influențeaăz centrii emoționali din creier – îmbunătățește starea generală

-activează producția de serotonină (hormonul fericirii)

-reduc stresul, nivelul de cortizol și colesterol

-limitează absorbția de carbohidrați

-au proprietăți analgezice

-protejează bariera intestinală

 

De asemenea, pre-bioticele, adică  bananele, fulgii de ovăz, vinul roșu și mierea au și ele aceleași beneficii

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: