Există un motiv pentru care te simți atât de bine după ce ai terminat de băut un pahar de kefir sau de mâncat un castron de iaurt sau câteva murături. Aceste alimente fermentate conțin pro-biotice, atât de esențiale pentru organism. Iată care sunt principalele beneficii ale pro-bioticelor asupra organismului
S-a demonstrat în anumite studii că un consum mare de alimente precum kefir, iaurt, supa miso și alte alimente care se obțin prin fermentare și au culturi de bacterii vii, ajută starea de sănătate generală prin
-îmbunătățirea digestiei
-influențeaăz centrii emoționali din creier – îmbunătățește starea generală
-activează producția de serotonină (hormonul fericirii)
-reduc stresul, nivelul de cortizol și colesterol
-limitează absorbția de carbohidrați
-au proprietăți analgezice
-protejează bariera intestinală
De asemenea, pre-bioticele, adică bananele, fulgii de ovăz, vinul roșu și mierea au și ele aceleași beneficii