Cu o aromă desăvârşită, piperul este foarte sănătos, deoarece ajută la digerarea mâncărurilor bogate în proteine. Pe lângă folosirea normală a boabelor de piper la mâncăruri şi murături, acestea pot fi alăturate şi fructelor. Pentru un desert extravagant, bucătarii recomandă căpsuni presărate cu piper verde zdrobit.
Cunoscut ca un antibiotic şi un antiparazitar intestinal, piperul reduce fermentaţia în stomac. Pentru a potenţa efectul său dezinfectant îl puteţi asocia cu ghimbirul, coriandrul şi curcuma.
Ca şi detoxificant se foloseşte pentru că măreşte producţia de urină, precum şi calibrul vaselor capilare de la suprafaţa pielii, facilitând transpiraţia.
Piperul (ca orice alt antioxidant) poate opri sau repara distrugerile cauzate de radicalii liberi si astfel poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare si afectiuni ale ficatului.
Piperul negru se înscrie şi pe lista condimentelor care subţiază talia, datorită conţinutului de substanţe ce grăbesc metabolismul.
Este important ca piperul să fie păstrat sub formă de boabe, pentru că măcinat îşi pierde din aromă. Acesta poate fi măcinat foarte uşor înainte de a fi folosit. Folosit sub formă de pulbere la supe, sosuri şi alte mâncăruri pregătite la cuptor este recomandat să fie adăugat spre finalul procesului de preparare.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…