Din cuprinsul articolului
Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii. Egiptenii au îngropat ceapa cu faraonii lor. Grecii s-au pregătit pentru Jocurile Olimpice sărbătorind ceapa. Pelerinii au adus chiar și ceapă cu ei în America. Astăzi ceapa apare în bucătăriile din întreaga lume. Ceapa aparține familiei aliumului, alături de usturoi, praz, șalotă și scallion.
Ceapa roșie a fost cultivată inițial în trei locuri diferite: Turda, România; Tropea, Italia; și Wethersfield, Connecticut, în Statele Unite. Uneori numite ceapă mov, adaugă culoare și aromă multor feluri de mâncare.
Oamenii de știință au legat ceapa cu multe beneficii pentru sănătate. Majoritatea beneficiilor provin din antioxidanți. Cercetările arată că un anumit antioxidant, numit quercetin, protejează sănătatea în mai multe moduri. Un studiu arată că quercetina combate inflamația și stimulează sistemul imunitar.
Cercetările efectuate în principal în laboratoare au arătat că ceapa poate ucide o gamă largă de bacterii. Într-un experiment, extractele de ceapă și usturoi au inhibat creșterea mai multor microbi. Extractul de usturoi a redus, de asemenea, bacteriile din gura voluntarilor umani. Sunt necesare mai multe cercetări cu subiecți umani pentru a arăta cum afectează ceapa bacteriile din organism.
Consumul de ceapă și usturoi vă poate reduce riscul de cancer. Cercetătorii italieni au descoperit că cei care au mâncat ceapă au risc scăzut de apariție a cancerului de colon, gât și ovare. Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că bărbații care au consumat cele mai multe legume din familia allium au cel mai puțin probabil să aibă cancer de prostată. Cercetătorii cred că antioxidanții sunt responsabili pentru proprietățile de combatere a cancerului ale cepei.
Ceapa conține fructooligozaharide, substanțe care acționează ca prebiotice. Trec prin intestinul subțire fără a se digera. În intestinul gros, ele hrănesc bacteriile sănătoase. Bolile care variază de la diabet la cancerul de colon și depresie au fost legate de lipsa bacteriilor intestinale sănătoase.
Ceapa poate juca un rol în prevenirea osteoporozei. Atât studiile la animale, cât și la oameni au susținut această idee. Într-un studiu, cercetătorii au studiat femeile din apropierea apariției menopauzei și aportul de ceapă. După ce cercetătorii au controlat alți factori, au descoperit că femeile care mâncau ceapa zilnic aveau o densitate osoasă mai mare. Acest rezultat este încurajator, deoarece femeile în vârstă sunt cele mai expuse riscului de osteoporoză.
Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți, ceapa conține o cantitate echitabilă de:
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…