Din cuprinsul articolului
Beneficiile pentru sănătate a unei diete alcaline. O dietă alcalină, așa cum sugerează și numele, este un plan alimentar care se bazează puternic pe alimentele alcaline, excluzându-le pe cele acide.
Scara pH-ului variază între 0-14, zero fiind cel mai acid și 14 fiind cel mai alcalin. Șapte este neutru pe scara pH-ului, apa este considerată neutră.
Consumând alimente cu un nivel ridicat al pH-ului (alcalin), puteți crește pH-ul corpului dumneavoastră. Un mediu alcalin este inospitalier pentru creșterea diferitelor tipuri de cancer și alte afecțiuni, protejându-vă astfel bunăstarea.
Dieta alcalină a devenit o dietă moft adusă în popularitate de multe vedete, printre care Gwyneth Paltrow și Kate Hudson. Promite scăderea în greutate, beneficii antiinflamatorii și riscul redus de a face anumite tipuri de cancer, la fel ca multe diete de moft.
Conceptul din spatele acestei diete se îndepărtează de alimentele care provoacă acid suplimentar în organism, cum ar fi produsele de origine animală, multe cereale, alimente procesate și zaharuri rafinate.
Produsele și cerealele de origine animală sunt în mare parte acide, astfel încât oamenii adoptă de obicei vegetarianismul sau veganismul pentru a-și atinge obiectivele alcaline.
Deși mai multe alimente crude pot fi incluse în dieta alcalină, fructele, nucile și legumele sunt, în general, alegerile de top.
PH-ul din corpul dvs. variază în funcție de organ sau sistemul corpului.
De exemplu, sângele uman are un pH de aproximativ 7,35-7,45, în timp ce stomacul are un pH de 3,5. Stomacul trebuie să fie mult mai acid decât restul corpului, deoarece acidul ajută la descompunerea alimentelor.
O neînțelegere obișnuită este că o dietă alcalină poate ajuta la modificarea pH-ului sângelui, ceea ce este incorect.
O dietă alcalină poate modifica doar pH-ul din urină, pH-ul din sânge este bine reglat în organism, deoarece este vital pentru a rămâne în viață.
Toxinele sunt excretate prin urină pentru ca organismul să mențină homeostazia. Corpul își reglează strâns pH-ul, în special cel al sângelui, excretând acid suplimentar din alimente precum carnea roșie.
Unele dintre beneficiile sugerate ale dietei alcaline pentru sănătate sunt pierderea în greutate, imunitatea îmbunătățită, sănătatea cardiovasculară mai bună și riscul redus de deficiențe de nutrienți. Alte două avantaje contestate ale acestei diete sunt următoarele:
Nu există dovezi solide care să susțină acest beneficiu. Dar unii profesioniști din domeniul medical susțin că cancerul prosperă într-un mediu acid și, prin urmare, o dietă alcalină poate ajuta la acest lucru.
Cu toate acestea, alte studii au arătat că cancerul poate crește în continuare într-un mediu alcalin, sugerând că nu există dovezi puternice care să susțină niciun fel.
O reducere a inflamației pare a fi un alt beneficiu al acestei diete. Dar unele efecte secundare antiinflamatorii pot apărea ca urmare a stilului de viață.
Glutenul (care se găsește în multe alimente procesate) și lactatele sunt cunoscute ca provocând inflamații și disconfort în organism. Dieta alcalină elimină aceste articole din dietă, deci este posibil să simțiți unele efecte secundare pozitive.
Fructele și legumele sunt încărcate cu antioxidanți, care sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a reduce inflamația în organism.
Cele mai multe produse pentru micul dejun tind să fie produse de origine animală și cereale, cum ar fi iaurtul, ouăle și pâinea prăjită, toate acestea scăzând pe scara pH-ului și sunt acide.
O alegere excelentă pentru un mic dejun alcalin ar fi untul de arahide și banane. Alte opțiuni ar putea include un iaurt fără lactate asociat cu o bucată de fruct sau un smoothie ambalat cu legume, fructe, semințe și lapte de nuci!
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…