Sari la conținut

Beneficiile neştiute ale consumului de castravete

Puţine alimente nu au contraindicaţii, iar castravetele se numără printre ele. Cu puţine calorii, plin de vitamine şi minerale, castravetele contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Este recomandat să îl consumaţi proaspăt, cu tot cu coajă, pentru că  în ea  găsiţi concentraţii importante de vitamine, minerale şi fibre.

Înainte de consum trebuie să spălaţi bine, cel puţin un minut, în apă călduţă, pentru a îndepărta eventualele chimicale.

Castraveţii conţin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, precum şi săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier). Cu un conţinut de peste 90% apă, castraveţii sunt hidratanţi şi detoxifianţi.

Nu va fi nicio problemă dacă aţi mâncat prea mulţi castraveţi, întrucât conţin puţine calorii şi nu există riscul să vă îngrăşaţi. Pentru o mai bună detoxifiere a organismului puteţi încerca să preparaţi o apă de castraveţi. Într-un vas mai mare cu apă  adăugaţi 1-2 castraveţi taiaţi felii.

Apa astfel obţinută ajută la arderea grăsimilor, combate retenţia de apă, hidratează şi îmbunătăţeşte circulaţia limfatică datorită potasiului din compoziţia sa.

Folosit cu succes în tratamentele cosmetice, castravetele este recomandat pentru hidratarea tenului, fie aplicat ca atare pe ten, fie în compoziţia măştilor cosmetice.

De asemenea, dacă aveţi cearcăne puteţi să aplicaţi cu succes felii de castravete pe pleoape.

Datorită antioxidanţilor, cum ar cucurbitacina şi acidul cafeic, castraveţii reduc riscul de cancer şi împiedică răspândirea tumorii.

În cazul în care aveţi hipertensiune arterială, este recomandat să consumaţi cu regularitate castraveţi. Datorită magneziului, potasiului şi fibrelor alimentare, castraveţii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Castraveţii ameliorează şi ulcerul gastric, având o acţiune alcalină, datorită substanţelor minerale. Bogat în siliciu, vitamina A, vitamina E, castravetele este un bun remediu şi pentru regenerarea părului.

Dacă vreţi să scăpaţi de pofta de mâncare e bine să mâncaţi castraveţi muraţi, care vor fi nu doar gustoşi, ci şi sănătoşi, întrucât prin murare în saramura aceştia nu îşi pierd calităţile nutritive.

Castraveţii muraţi conţin substanţe care conferă rapid senzaţia de saţietate şi scad pofta de mâncare. Este bine să vă faceţi obiceiul ca, înainte de masă, să consumaţi câte un castravete murat, astfel veţi reduce porţiile de mâncare fără să vă simţiţi flămânzi.

Castraveţii au, de asemenea, beneficii şi în ceea ce priveşte combaterea pietrelor la rinichi, dar şi împotriva indigestiei. Având efect diuretic, castraveţii curăţă rinichii de sedimentele minerale. Castraveţii sunt, în acelaşi timp, un remediu natural eficient împotriva greţurilor şi combat durerile musculare.

De asemenea, consumul de castravete este recomandat şi pentru menţinerea sănătaţii articulaţiilor şi a oaselor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel