Beneficiile neştiute ale carnii de miel. E sănătate curată! Nu trebuie să lipsească de la nicio masă

Beneficiile neştiute ale carnii de miel. Chiar dacă prețurile au luat-o razna, iar carnea a devenit un lux pentru mulți dintre noi, carnea de la miel are numeroase beneficii pentru sănatate.

Beneficiile neştiute ale carnii de miel. E sănătate curată! Nu trebuie să lipsească de la nicio masă

Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sănatate

  • Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grăsimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
  • Poate preveni anemia datorita conținutului mare de fier.
  • Contribuie la creșterea imunitații si ajuta la funcționarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.
  • Conține si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.
  • Previne instalarea bolilor cardiace.
  • Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza producția de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.

Așadar, carnea de miel este o opțiune sănătoasă pentru persoanele fără probleme medicale. Este bogată în fier și potasiu. Iar cei care doresc să câștige masa musculara, sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.

Cu ce se poate combina carnea de miel?

Asocierea cu legume este cea mai indicata, spun nutritionistii, pe cand cea cu paine sau cu mamaliga va ingreuna si mai mult procesul digestiv. In plus, dupa o masa bogata in preparate grele este bine sa se manance ananas si kiwi, deoarece acestea au anumite enzime care vor face digestia usoara, potrivit sfatulmedicului.ro.

Cum se gătește corect carnea de miel?

Carnea de miel este recomandat sa fie lasata la marinat pentru cateva ore si sa fie gatita in cuptor sau pe grătar și nu prăjită în grăsime.

Din nefericire, românii vor avea parte de cel mai scump Paște de până acum. Pentru a pune pe masă câteva preparate, aceștia trebuie să scoată din buzunar sume uriașe. Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%. Uleiul s-a scumpit şi el cu 32%.

Cel mai scump Paște din România

Cu doar câteva zile înainte de Paşte, carnea de miel a ajuns în unele piețe la 40-45 de lei kilogramul, faţă de 30-35 de lei, anul trecut. În supermarketuri sau la măcelăriile de lux, prețul mielului sare de 55-59 de lei pe kilogram, potrivit Evz.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

8 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

9 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: