Din cuprinsul articolului
Beneficiile nebănuite pentru sănătate ale cireșelor. Cireșele sunt considerate o sursa inepuizabilă de antioxidanți datorită conținutului lor bogat în vitamina C, antociani și alte substanțe benefice pentru sănătate. Consumul regulat de cireșe este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, inflamații cronice și deteriorarea celulelor.
Antioxidanții din cireșe ajuta la prevenirea bolilor degenerative și la menținerea sănătății sistemului imunitar. De asemenea, cireșele au un conținut scăzut de calorii și nu conțin grăsimi sau colesterol, ceea ce le face o alegere sănătoasă pentru oricine dorește să-și mențină greutatea sau să slăbească.
• Ajuta la reglarea somnului. Cireșele sunt o sursa buna de melatonina, hormonul care ajuta la reglarea somnului.
• Mențin sănătatea la nivel optim. De asemenea, aceste fructe conțin multe vitamine precum betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, dar și minerale – potasiu, magneziu, cât și antioxidanți, cu un rol real în menținerea sănătății.
• Ideale pentru buna funcționare a creierului. Antioxidanții din cireșe au efecte benefice asupra funcțiilor cerebrale, protejează celulele de stresul oxidativ și previn boli precum dementa, Alzheimer sau Parkinson.
• Previn bolile cardiovasculare. Ele conțin și anumiți nutrienți care protejează vasele de sânge, împiedicând astfel depunerea colesterolului pe pereții arterelor și ai venelor. În acest mod, bolile cardiovasculare precum infarctul sau atacul cerebral sunt prevenite.
• Combat febra musculara și ameliorează durerile de artrita. Aceste fructe sunt antiinflamatoare naturale, care ajuta la ameliorarea diferitelor dureri, inclusiv cele provocate de febra musculara.
Exista studii care susțin că, daca după un efort intens o persoana mănâncă cireșe, musculatura își revine mult mai repede. Totodată, ele sunt indicate și bolnavilor de guta sau celor care suferă de artrita.
• Scade riscul apariției cancerului de colon, potrivit sfatulmedicului.ro. Antocianii din cireșe contribuie la diminuarea celulelor canceroase, arata studiile clinice. În plus, fibrele în cantitate mare sunt deosebit de eficiente în prevenirea cancerului de colon sau al celui gastric.
• Elimina toxinele din organism. Sucul de cireșe este un excelent detoxifiant, el contribuind la eliminarea toxinelor din organism, iar conținutul mare de potasiu le face să fie un foarte bun diuretic.
• Adjuvant în boli hepatice și biliare. Pacienții cu afecțiuni hepatice sau cei cu afecțiuni biliare primesc indicație pentru o dieta constituita și din cireșe.
• Excelente pentru buna circulație a sângelui. Sunt o excelența sursa de potasiu, ajutând la reducerea tensiunii arteriale și elimina excesul de sodiu din corp. Din acest motiv, cireșele previn hipertensiunea.
• Asigura o silueta de vis. Cireșele ajuta la pierderea kilogramelor în plus, deoarece o cana de cireșe conține 120 de calorii și 5 grame de fibre.
• Bun diuretic. Cozile de cireșe au puternice efecte diuretice datorita conținutului ridicat de săruri de potasiu și flavonoide. Totodată, ele au și proprietăți astringente și antidiareice, antifebrile și antiinflamatorii.
• Afecțiuni renale: litiaza urica, pielite, nefrite, pielonefrite, cistite, uretrite, colici renali, infecții renale;
• Boli ale aparatului digestiv: diaree, constipație, gastrite, atonie hepatica, hepatite cronice, litiaza biliara, dureri de stomac, gastroenterite;
• Reumatism, guta, artrita;
• Diminuează considerabil celulita la femei.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…