Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Dr. Anca Hâncu îți spune cum să faci cel mai sănătos mujdei

Usturoiul este unul dintre cele mai populare alimente în medicina alternativă. Acesta este folosit de sute de ani în multiple afecțiuni și are o eficacitate sporită în vindecarea și protejarea organsimului.

Usturoiul este boat în vitamine, minerale ți compuți medicinali care îl fac cel mai bun antibiotic natural. Datorită alicinei, o substanță activă importantă, usturoiul este recomandat în cazul infecțiilor, pentru combaterea bacteriilor.

Acesta este proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, antihelmintice, febrifuge, stomahice, vasodilatatoare, hipotensive.

Beneficiile usturoiului

Reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială stă la baza celor mai temute boli cardiovasculare, precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Studiile au dezvăluit că usturoiul are un impact pozitiv asupra reducerii tensiunii arteriale crescute.

Poate preveni demența

Radicalii liberi sunt direct asociați cu procesul de îmbătrânire. Usturoiul elimină acești radicali și, de asemenea, contribuie la reducerea stresului oxidativ. Reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale și a stresului oxidativ pot reduce riscul de boli ale creierului, precum demența.

Previne diabetul

Extractul de usturoi poate inhiba formarea și dezvoltarea substanțelor nocive produse de nivelul crescut de zahăr din sânge, cunoscute ca produse finite glicozilare avansate, o combinație de molecule care dăunează vaselor de sânge și poate duce la complicații, notează Libertatea.

Rețeta pentru mujdei sănătos

Anca Hâncu, medic nutriționist, a dezvăluit care este secretul ei pentru un mujdei sănătos, sărac în calorii și plin de beneficii.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Recent Posts

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

15 minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

46 de minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

o oră ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

2 ore ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

Citeste si: