Din cuprinsul articolului
Consumate sub orice formă, gutuile sunt fructe pline de vitamine și antioxidanți esențiali pentru organism. Deși nu sunt foarte populare, acestea sunt o mină de aur pentru sănătatea generală a organismului. Acestea pot fi consumate sub formă de dulceață, compot, pot fi coapte la cuptor sau consumate ca atare. Indiferent de modul în care le consumi, beneficiile miraculoase ale gutuilor vor fi resimțite de organismul tău.
Antiviral natural
Datorită proprietăților antivirale, gutuile sunt un aliment adjuvant pentru gripă și răceală, pentru febră și alte bacterii patogene, ameliorând simtomele cauzate de infecții.
Stimulează metabolismul
„Ar trebui să profităm de sezonul gutuilor și să le introducem în dieta noastră. Gutuile accelerează metabolismul, îmbunătățesc funcția digestivă și ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Gutuile sunt bogate în fibre, ca majoritatea fructelor, de altfel, iar asta înseamă că introducându-le în dieta noastră ne asigurăm că sistemul nostru gastro-intestinal funcționează mai eficient”, potrivit life.ro.
De asemenea, conținutul caloric este foarte mic (aproximativ 50 de calorii/100 de grame), motiv pentru care nu trebuie să te îngrijorezi câte fructe consumi.
Îngrijesc pielea
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și vitamina C, gutuile mențin sănătatea și frumusețea pielii. Antioxidanții și vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi și susțin înlocuirea celulelor moarte cu celule sănătoase.
Ajută în tratarea problemelor digestive
Gutuile sunt eficiente împotriva constipației, a diareei și infecțiilor intestinale. De asemenea, sunt un tratament natural pentru hemoroizi și protejează țesutul intestinelor.
Eficiente împotriva anemiei
Gutuile cresc în mod natural pofta de mâncare, fiind o soluție optimă pentru combaterea anemiei. Aceatsa poate fi consumată sub orice formă și este recomandată mai ales tinerilor și copiilor care suferă de anemie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…