Din cuprinsul articolului
Acest tip de ceai nu vindecă spectaculos diabetul, dar dacă este consumat în mod constant ajută la ameliorarea simptomelor bolii, reducând nivelul de zahăr din sânge, în special după mese.
Potrivit unui articol publicat în revista „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine”, frunzele de smochin conțin compuși fenolici, acizi organici și substanțe volatile, care conferă efecte hipoglicemice, antioxidante, antiinflamatorii, hipolipemice și antimicrobiene.
Acest tip de ceai este benefic şi în cazul persoanelor hipertensive şi a celor care au probleme cardiovasculare. De altfel, experții în medicină naturopată recomandă ceaiul din frunze de smochin pentru reglarea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Totodată, aceștia sunt de părere că ceaiul din frunze de smochin ajută la creșterea colesterolului bun din sânge, HDL, potrivit specialiştilor citaţi de revistamedicinas.ro.
Atât smochinele, cât și ceaiul din frunze de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile laxative. Astfel, specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme digestive ceaiul din frunze de smochin. Ajută la combaterea constipației, dar și la stimularea digestiei.
În plus, frunzele din smochin conțin compuși recunoscuți pentru proprietățile antibacteriene. Astfel, acestea pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta infecții, în timp ce extractul din frunze de smochin este responsabil de inhibarea dezvoltării bacteriilor orale.
De altfel, frunzele proaspete sunt aplicate pe furuncule și negi. Conțin suc de lapte, pe baza căruia se creează unguente speciale. Ele ameliorează inflamația, mâncărimea pielii. Puteți aplica aceste frunze pentru vitiligo, direct pe pete.
Pentru a prepara acest tip de ceai este nevoie de 500 ml de apă şi de două linguri de frunze uscate de smochin.
Într-un ibric, pune apa la fiert și las-o până când dă în clocot. Ulterior, redu focul și adaugă frunzele. Lasă-le să fiarbă pentru cinci minute. Apoi se stinge focul, se lasă ceaiul să se răcească şi se strecoară. Consumă două cești pe zi, însă fără a adăuga zahăr, miere ori alți îndulcitori.
– ajută la scăderea în greutate
– normalizeaztă nivelul glicemiei
– stabilizează tensiunea arterială
– vindecă anemia
– balsam pentru stomac
– previne constipaţia
– îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi a vaselor de sânge
– tratează herpesului
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…